CS2

PATR7KK si MČR nezahraje, v SINNERS AC jej nahrazuje luke

PATR7KK si MČR nezahraje, v SINNERS AC jej nahrazuje luke
31. 10. 2023
  |  

Po dvou a půl měsících končí spolupráce SINNERS Academy a Patrika "PATR7KK" Staňa. Slovenský rifler do týmu přišel jako náhrada za krajana outexe v polovině srpna, na MČR se ale nepředstaví. Jeho místo v sestavě zaujme bývalý hráč Entropiq Future a UNiTY Lukáš "luke" Vánský, který již s týmem odehrál tři utkání v ESEA Main.

Dva týdny před startem pražské části letošního MČR v CS2 sestava SINNERS AC vítá nového člena. Lukáš "luke" Vánský přichází do týmu po několikaměsíční pauze, před kterou reprezentoval barvy UNiTY. Nejnovější posila hříšníků se představila i na libereckém RETAKE FESTIVALU, kde svým vystupováním pravděpodobně špičky organizace SINNERS zaujala.

V patnácti letech se navíc luke představí jako nejmladší hráč ve skupinové části MČR. Pod vedením IGL BORA se luke ukázal už ve třech zápasech ESEA Main, kde mají  zatím SINNERS AC bilanci jedné výhry a dvou proher. Právě ESEA Main naznačuje, že oblíbenou mapu akademie trojnásobného mistra ČR bude i pro blížící se mistrovství Ancient, který byl v podání předchozí sestavy k mání hned několikrát.

I přes konec Patrika "PATR7KK" Staňa se tak mnoho věcí nezměnilo. Luke má navíc, vzhledem ke svému věku, před sebou obrovskou příležitost v cestě za kariérou profesionálního hráče. Spekulovalo se, že v týmu UNiTY skončil vlivem malé zápasové praxe, avšak právě přední česká akademie je místem, kde může plně rozvinout své schopnosti a potenciál.

Za hráče hodného reprezentovat tým SINNERS AC jej označují i čísla. Luke aktuálně na platformě faceit drží svůj profil kolem hranice 3000 elo, navíc má i pokročilé zkušenosti s turnaji u nás. Na Tipsport CS:GO Bratislava byl schopen statisticky táhnout svůj tým a jestliže jej dokáže zkušený BORO správně aktivovat, může se nejnovější akvizice v jeho sestavě před diváky vyburcovat k perfektnímu offline entrée.

První krůčky lukeho na LAN akci v dresu SINNERS AC můžete sledovat již od 9.11., kdy startuje Tipsport MČR.
Vyjádření SINNERS o změně v sestavě akademie před MČR I Zdroj: SINNERS
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.