CS2

„Ovocičko, máme problém.“ Sestavu DNE opouští tahouni NEOFRAG a anarkez

„Ovocičko, máme problém.“ Sestavu DNE opouští tahouni NEOFRAG a anarkez
1. 12. 2023
  |  

Letošní vicemistr České republiky ve hře Counter-Strike bude mít před další sezonou plné ruce práce. Dynamo Eclot v roce 2023 vyhrálo téměř vše, co se dalo. Nejcennější titul domácí scény DNE však proklouzl mezi prsty. Stříbrný tým MČR z Brna navíc krátce po konci českých turnajů oznamuje dva odchody. Z týmu odchází anarkez, smlouva skončila i NEOFRAGovi.

Doznívající sezona Českých a Slovenských týmů ve hře Counter Strike přechází v přestupové období. Zatímco mistrovští Sampi už vypravili hvězdu MATYSe do fnatic, další organizace se změnami příliš nespěchaly. Teď se ale jisté, že do další sezony obmění sestavu i stříbrné rudé blesky. V Dynamu Eclot krátce po MČR skončila smlouva NEOFRAGovi, svůj odchod oznámil i sniper anarkez. Rázem se tak vítěz většiny domácích turnajů musí vypořádávat se ztrátou obou svých hlavních tváří.

Jeho jméno ale v kariéře obou hráčů zůstane navždy. Za Adama "NEOFRAG" Zouhara sice příchozí platba na bankovním účtu organizace necinkne, Dynamo se nicméně i tak může stát odrazovým můstkem pro dvaadvacetiletého Čecha zpět do Evropy. Mezi rudé blesky totiž přišel ze svého krátkého angažmá v Into The Breach. Hovoří se ale i o jeho možném návratu k SINNERS. Do dresu Eclot se NEOFRAG vrátil po šesti letech v průběhu letošního podzimu, když zaujal místo Dytora na pozici star player riflera. Stejně jako v roce 2017, ani tentokrát dlouho věrný nezůstane. Při svém prvním působení v  dresu tohoto týmu strávil 71 dní, letos jen o sedm dní více. Během svého působení i tak opanoval dva turnaje, MSR a Tipsport CS Praha. S týmem se ukázal také v několika evropských turnajích, úspěch navzdory jeho pomocí ale DNE nezapsalo.

Více trofejí s týmem zvedal v průběhu sezony nad hlavu Izraelec Guy "anarkez" Trachtman. Ten se k Eclotu přidal po půlroční pauze během letošního února, přestávka mezi působením v Dynamu a Finest ale znát nebyla.  Anarkez zkrátka od začátku potvrzoval své kvality. Jeho cesta českou scénou začala na Tipsport CS:GO Praha I, kde DNE odstartovalo svou zlatou jízdu. Následoval bronz z Y-Game Pro Series i zlato z Bratislavy. 

Kromě domácích triumfů s anarkezem sahalo Dynamo i po cenných kovech z Evropy. Vlajka českého zástupce tak vlála na třetím nejvyšším stupínku Lorgar Cupu  a málem se povedlo upéct i postup do EPL. Titul ale Dynamu Eclot neutekl v European Pro League Season 9 a jen těsně nepřišel z PGE Polish Esport League Supercupu. Doma se ale dařilo i na podzim již společně s NEOFRAGem. Poslední týdny ale Dynamu nevycházely výsledkově podle představ a poslední kapkou byla prohra 2:3 se Sampi ve finále MČR. Alespoň prozatím tak anarkez s NEOFRAGEM další starty u rudých blesků nepřidají. O jejich dalším angažmá ale zatím organizace ani samotní hráči neinformovali.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @dynamoeclot

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.