CS:GO

Ostravský blafák v přímém přenosu, Cryptova se vrací do hry

Ostravský blafák v přímém přenosu, Cryptova se vrací do hry
23. 8. 2023
  |  

Sestava indePendent příliš dlouho bez organizace nevydržela. Při první příležitosti po zvučných jménech nabité sestavě sáhla ostravská Cryptova. Organizace přitom na konci května oznamovala utlumení činnosti. Vrátí se Cryptově s touto sestavou získaný věhlas?

Velká část příznivců Counter-Striku už možná nedoufala, že se letos vrátí Ostravané zpátky do koloběhu turnajů. Organizace Cryptova 30. května oznámila na sociálních sítích utlumení činnosti, dnešním dnem ale znovu ožívá. Možná ani samotný capseN, který po oznámení sestavy hovořil o snaze najít organizaci netušil, jak rychlý vývoj celá událost nabere. „Chtěli bychom postoupit do play-off všech zbývajících CZ/SK turnajů, ideálně vyhrát i pár medailí. Zároveň musí být naše výsledky co nejlepší i přes to, že pracujeme se strašným málem. Náš hlavní cíl je především zaujmou organizace a sponzory, abychom mohli hrát turnaj a věnovat se hraní na plno,” zmiňoval pro Sazka Esport ještě dva dny zpět. 

Trenér Matej "forji" Kmiť pak pro PLAYzone.cz bezprostředně po oznámení přestupu do Cryptovy prohlásil: „Táto spolupráca nám určite pomôže viac sa zviditeľniť, či už na domácich alebo zahraničných turnajoch, nakoľko Cryptova je určite veľmi známe meno a zároveň verím, že aj my budeme viac než schopní reprezentovať Cryptovu v najlepšom svetle a dokážeme priniesť nejaký úspech.” 

Nově se ale sestavy ve složení HONES, AJTT, capseN, kinzo a Rutk0 ujímá organizace, která v první polovině roku patřila mezi nejlepší týmy na česko-slovenské scéně. Finančně organizaci mohl posílit přestup PRa do MOUZ NXT, německá organizace ale dlouhodobě příliš za transfery neutrácí a zdá se, že by se v Cryptově mohlo blýskat na lepší časy i bez finanční injekce z Německa. 

„Nateraz spájame sily do MČR – stále platí, že si hľadáme fulltime angažmá, ale situácia sa môže obrátiť rôznymi smermi – hlavne ak budú výsledky,” podotýká forji fakt,  že v případě fulltime  nabídky by se sestava mohla stěhovat jinam.  „ Prioritne sa chceme dostať do play-off časti československých turnajoch - uvedomujeme si, že oproti iným tímom sme veľmi pozadu, avšak CS2 by mohla výrazne zmenšiť rozdiel medzi nami a domácou špičkou a myslím, že záver sezóny môže byť veľmi zaujímavý - osobne by mi nevadil ani druhý titul a viem, že aj za tie 2 mesiace sa to dá,” zdůrazňuje forji dříve vytyčené cíle sestavy v článku Přemka Maliny.

Před podpisem sestavy indePendent v Cryptově kromě zmiňovaného PRa působil sniper beryP, Darber, kinzo a zyored. Nyní se tak zdá, že právě třetí jméno z výčtu tak dostalo možnost dovést svou novou sestavu v dresu Cryptovy na vrchol. Pro kinza je to navíc v ostravské organizaci již třetí angažmá, bude tedy platit známé „Do třetice všeho dobrého.” ?

Zdroj úvodní fotky: Twitter @cryptovaesport

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.