League of Legends

Oslabená Cryptova oslabení eSuby nevyužila, BRUTE další zázrak nepředvedli

Oslabená Cryptova oslabení eSuby nevyužila, BRUTE další zázrak nepředvedli
10. 6. 2022
  |  

První týden Hitpoint Masters přinesl jediné překvapení, na čele je vedoucí trojka favoritů. Který tým nejlépe využil oslabení mnoha týmů bany za toxicitu a který zasažený tým přišel s nejlepšími náhradníky?

Nejvyšší domácí soutěž v League of Legends odstartovala úvodními dvěma hracími dny a přinesla tak první vhled do formy nejlepší česko-slovenských týmů. Start ovšem zase tolik vypovídající nebyl, jelikož mnoho týmů nemohlo nastoupit v plné síle kvůli zabanovaným hráčům za toxicitu v soloQ.

Nejlépe se s oslabením dokázalo poprat Dynamo Eclot, které za Jackiska na midu a Reedfooa na adc nasadilo Raininga s bmj. I díky příznivému losu neztratilo jediný bod a vede ligu s Entropiq a SINNERS. 

Na neúplnosti oponenta vydělal Team BRUTE, který dokázal v úvodním kole zaskočit eSubu. Na Entropiq si následně už vyšlápnout nezvládli, ale bod proti favoritovi může v klíčových bojů o udržení rozhodovat. Modrá krev tímto navíc ztratila důležité body v boji o co nejlepší nasazení do playoff.

Nejvíce ztratila Cryptova, která se musela obejít bez švédské posily na midu Sahiry a byla nucena Flaxxishe z toplane poslala na jeho pozici, čímž se v obou hrát nemohla opřít o sololinky. 0-2 start rozhodně není podle jejích očekávání a v dalších střetech už musí být ostravská organizace v plné polní.

Zdroj: Hitpoint

Dark Tigers a Inside Games se dle očekávání po 0-2 startu krčí na posledních místech, los ale neměli jednoduchý a jejich šance ještě přijdou. Je však už nyní zřejmé, že v letošní sezóně budou obě organizace bojovat o udržení v Masters.

Díky trestům za toxicitu tak už nyní máme narýsované zajímavé dějové linky. Cryptova bude muset comebackovat a porážet soupeře z vyšších příček, Team BRUTE vydělal a může být klidnější, eSuba má naopak vroubek, který musí napravit.

Favoriti nezklamali, outsideři nepřekvapili, potrestané týmy mimo DNE a BRT ztratily. Sezóna je kratší než se zdá a každý bod může být klíčový.

Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč