Zajímavosti

Organizace eSuba ve víru změn. Bersen Hoxha se posouvá do role CEO, nová jména také v managementu

Organizace eSuba ve víru změn. Bersen Hoxha se posouvá do role CEO, nová jména také v managementu
6. 4. 2022
  |  

Jedna z nejdéle působících domácích esportových organizací představila velkou rošádu v personálním složení. Netýká se však herních sekcí, ale zejména vedení a lidí v organizaci.

Organizace eSuba představila na začátku dubna 2022 řadu změn, které se týkají personálního obsazení členů vedení a managementu společnosti, respektive spolku. „Základními pilíři vize pro následující roky jsou leadership v inovacích na poli esportu i gamingu obecně a mezinárodní expanze. Ruku v ruce s tím vznikla řada strategických projektů vedoucích k naplnění těchto ambicí. Pro zajištění jejich úspěšné exekuce bylo potřeba upravit také organizační strukturu,” uvedla eSuba v oficiálním prohlášení.

Konkrétní změny se týkají také nejužšího vedení. Dosavadní Chief Operations Officer Bersen Hoxha se přesouvá do role co-CEO, v níž doplní dosavadeního šéfa organizace, zakladatele eSuby Ladislava Dyntara. Ten by se podle vyjádření měl soustředit zejména rozvoj nových obchodních příležitostí a také agentury Good Game.

„Jsem nadšený z toho, jak obrovský posun jsme za poslední dva roky udělali. S příchodem Bersena se u nás změnila řada věcí a jeho svěží pohled na náš byznys i celé herní prostředí je přesně to, co jsme dlouhodobě potřebovali pro to, abychom mohli jako organizace dále růst. Já se díky tomu mohu věnovat hledání nových příležitostí, což je naopak vřele vítaný vítr do mých plachet. Věřím, že eSuba je nyní nejsilnější za dobu své existence,” uvedl zakladatel Dyntar.
Nový co-CEO Bersen Hoxha přišel do eSuby v "covidovém" roce 2020. V předchozích letech získával zkušenosti v Plzeňském Prazdroji a společnosti Sony, kde poznal zahraniční i tuzemský trh. V eSubě od počátku patřil ke strůjcům nové vize a reorganizace. 

Volnou roli COO obsadí Marek Sýkora, který se v organizaci doposud věnoval zejména eventům. Významných změn dostálo i vedení herního klubu. Dlouholetého Team Directora Alexandra Ambróze nově doplní ve funkci týmového manažera Radek Mikušovský a dojde k přerozdělení zodpovědností s aktuálním team manažerem Štěpánem Machem.

Po návratu ze zahraničí doplňuje Ondřej Zeman content tým s Mirkem Baumannem. Mezi další změny patří také posilování v roli Art Directora, kterou obsadí Václav Kudělka, který přichází z reklamní agentury Zaraguza. Na pozici Social Media Manažerky pak nastoupila Julie Linková, která zastřeší celý tým a komunikaci na sociálních sítích napříč projekty eSuby. K poslední změně došlo na pozici Merchandise Specialist, kterou zaštítí Deborah Blahová. Ta se do eSuby přidá po působení v agentuře DDB FTW, kde mimo jiné stála za projektem Spike Masters či uvedením seriálu Arcane v ČR.

Tyto změny doplnil komentářem Hoxha: „eSuba jakožto organizace, která se již 18 let drží na vrcholu československé esportové scény, za dobu své existence čelila mnoha výzvám. Aktuální vývoj v posledních letech je však, troufnu si říci, bezprecedentní. Abychom dokázali lépe čelit výzvám, ale zároveň využít příležitosti a naplnit naše růstové ambice, museli jsme přistoupit k řadě změn. Ty začaly již před pár lety a nyní vrcholí dovršením přípravy strategického plánu pro následující roky a obsazením všech pozic, které byly potřebné pro jeho naplnění. Sebelepší plán je k ničemu bez šikovných lidí, kteří ho uvedou do praxe. Jsem si jistý, že právě takové jsme našli. Cítíme se nyní silnější a sebevědomější než kdykoliv v minulosti. Jsem přesvědčen, že výsledky těchto změn brzy pocítí v pozitivním smyslu naši fanoušci, partneři, spolupracovníci i celý trh.“

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.