CS:GO

Online zastávka MČR klepe na dveře, potvrdí SINNERS roli favorita?

Online zastávka MČR klepe na dveře, potvrdí SINNERS roli favorita?
8. 6. 2022
  |  

Již dnes odstartuje Tipsport CS:GO Online svou skupinou A. Na programu dne jsou úvodní BO1 série a dvě BO3 střetnutí. Tím ale zdaleka program Online zastávky MČR série nekončí, vítěze se dozvíme v neděli 12.6.

Již dnes je však jasné, že seriál Tipsport CS:GO pozná nového vítěze. Této zastávky se totiž účastní pouze osmička domácích celků a prozatímní jediný vítěz letošní MČR tour v podání týmu Apeks je tedy z obliga. Celkem 500 000 korun v prize poolu bude lákadlem pro mnohé, polovinu z celkové částky si ale může odnést jen jeden celek.

Kdo se ale v samotném turnaji představí? A jaké je složení skupin?

Skupina A

Hned úvodní skupinu lze nazvat skupinou smrti. Čtveřice SINNERS, Entrerprise, eSuba a Orde Samurai rozhodně přinese na divácké obrazovky pohledné CSko, postup by si ale měli pojistit zejména dvě první jména.

Orde Samurai naopak v tomto turnaji hrají převážně z role, ve které mohou pouze překvapit, eSuba na základě posledních výsledků v ESEA Advanced by si taktéž postup v těžké konkurenci vybojovat neměla, tuzemská scéna však může nabídnout mnohá překvapení! 

Nejzajímavější střetnutí tak bude to mezi SINNERS a Enterprise, jelikož právě tyto dva celky se v rámci Elisa Invitational Spring  postaraly o překvapení. Ve včerejším zápase SINNERS nestačili na EP poměrem 0:2 a po 769 skončila jejich série neporazitelnosti na CZ/SK scéně. Kolem tohoto milníku se však záhy na twitteru strhla rozepře o slovíčkaření, ze  které ve finále  vyšel všeobecný konsensus. "Na potvrzení tohoto statusu si musíme ještě chvíli počkat." A kdo ví, možná právě dnes si Enterprise svůj status kata Hříšníků potvrdí.

Skupina B

I skupina B bude mít svou krásu. Ta spočívá hlavně ve faktu, že favoritů na postup je hned několik. Nejžhavějším jménem je jednoznačně Dynamo Eclot, které mnozí experti tuzemské scény označili jako konkurenta SINNERS, o pozici druhého postupujícího se ale svedou lité boje. Entropiq Prague, Sampi, či Cryptova? To je složení, ve kterém může zabodovat kdokoliv.

Z této trojice tak bude velmi složité odhadnout, který z celků si půjde pro postup, supertým kolem GuardiaNa má ale motivaci asi největší. Právě na bedrech Sampi totiž neustále dříme drak s cílem sesadit SINNERS z trůnu. Naopak Entropiq Prague dokázali v poslední době, že s nimi je třeba počítat, a Cryptova si chce, po absenci v Bratislavě, dokráčet pro výraznější bodový přísun do MČR tabulky.

Celý průběh Tipsport CS:GO Online můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzonecz, případně v jednotlivých článcích na našem webu.

 


Zdroj úvodního obrázku: Facebook mcrpc.cz

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.