League of Legends

Ohlasy z Prague Champs: Denyk oceňuje atmosféru, Eclot chce do EU Masters

Ohlasy z Prague Champs: Denyk oceňuje atmosféru, Eclot chce do EU Masters
19. 6. 2022
  |  

Česká fáze turnaje Prague Champs je u konce. Entropiq potvrdil roli favorita a ve finále přehrál Dynamo Eclot 3:1. Co k zápasům řekli Denyk a CEO Dynamo Eclot Martin Novotný?

Denyk: Fanoušci dají zápasům něco extra.

Naposledy před lidmi hrál na LEC. Support Entropiq Denyk velmi ocenil atmosféru, kterou vytvořili diváci přímo v hale. “Fanoušci byli super, vždy tomu dají něco extra. Moc se mi to líbilo,” popsal dění v hale. 

Na prostředí stage si však museli on i spoluhráči zvykat. “Už v semifinále nebo nyní ve finále jsme se do toho dostávali, v průběhu série jsme postupně hráli líp a líp a poslední zápas pro nás bylo vždy nejlehčí vyhrát,” řekl Denyk k výkonům svého týmu.

A showmatch s Team GO? Support se těší na další srovnání s evropským týmem. “Dlouhodobě říkám, že chci s Entropiqem uspět i mezinárodně. Zápas proti týmu z LFL pro nás bude další měřítko a uvidíme, jak na tom jsme. Zatím jsme se extra nepřipravovali, využijeme nyní krátké pauzy,” popsal lídr týmu. 


Martin Novotný: Rozhodly zkušenosti, máme v týmu mladé kluky

Dynamo Eclot potvrdilo rostoucí formu, na Prague Champs nakonec brali druhé místo. Podle CEO týmu Martina Novotného šlo primárně o nedostatek zkušenosti. “Máme v týmu mladé hráče, pro ně byla akce tohoto typu vůbec první. Naopak třeba Denyk má zkušenosti z LEC,” řekl Novotný k finálové sérii. Také on ocenil skvělou atmosféru, ale věří, že čeští fanoušci dokáží fandit  ještě o něco lépe. 

Tým patřící pod hokejové Dynamo Pardubice v létě udělal dvě změny. Dorazilo duo ruských koučů a český toplaner Bobista, kteří se krátce v novém angažmá představili na velké LANce. “Zatím jsme spokojení, Bobista myslím že zatím kvalitně nahradil Kulvase,” popisuje Novotný.

Dynamo Eclot skončilo v posledním splitu třetí, jejich dlouhodobý cil je však dojít až do EU Masters. “eSuba je podle mě každým splitem o něco horší, nyní by to mohlo vyjít. Jdeme ovšem na první místo, protože si myslím, že také Entropiq je hratelný,” netají se velkými cíly. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.