CS:GO

OFICIÁLNĚ: Martin "zur1s" Sláma skončil v eSubě. Tým náhradu zatím nepředstavil

OFICIÁLNĚ: Martin "zur1s" Sláma skončil v eSubě. Tým náhradu zatím nepředstavil
4. 8. 2022
  |  

Třiadvacetiletý český hráč, který alternoval jak na pozicích AWP, tak i riflera, skončil v organizaci eSuba. Jen pár měsíců po svém oficiálním příchodu.

Před několika dny jsme přinesly informace, které se týkaly absence Martina "zur1se" Slámy v sestavě eSuby pro evropskou ligu ESEA Main. Nyní organizace situaci oficiálně potvrdila, že se hráč po pár měsících od svého příchodu loučí. 

„Martin přišel v půlce sezony jako náhrada za savanu1, kdy se musel poprat s novou rolí riflera. Po tříměsíčním trial období jsme se však rozhodli po summer break nastoupit v obměněné sestavě. Děkujeme za odehrané zápasy i reprezentaci a držíme palce do budoucí kariéry. Další kroky okolo CS:GO týmu oznámíme v nadcházejících dnech. Díky, že jste s námi,“ vysvětluje situaci a burcuje příspěvek týmu eSuba na sociálních sítích.

Během zmíněných měsíců sice zur1s převzal ochotně roli riflera, případně s AWP sekundoval blogg1sovi, nicméně výsledkově to tam eSubě nepadalo. Několik umístění v turnajích mezi 5. až 10. místem. Z hlediska právě pořadí nejlépe sedl  Sazka eCUP Summer 2022, kde eSuba brala bronz, respektive Tipsport Online Cup 2022, kde z toho bylo 4. místo.

„Stejně jako ostatní týmy, přes summer break na sestavě pro následující sezónu poctivě pracujeme. I když už na internetu kolují všelijaké leaky, především kvůli ESEA submitu, zmíněná sestava není 100% finální,“ komentoval ve středu situaci v celku pro portál PLAYzone Team Manager Štěpán Mach. 

Zmíněný manager také doplnil vyjádření po oficiálním oznámení spolupráce: „V půlce sezony jsme museli řešit poměrně nečekaný přestup savany do Sampi a na tryouty tak nebylo tolik času, kolik bychom si představovali. V rozjeté sezóně, pool volných hráčů, ze kterých bychom si mohli vybírat, nebyl tak široký a šli jsme do poměrně velkého risku. Našli jsme náhradu v podobě zur1se, který se ale musel poprat s přechodem na novou pozici - z awp na rifle. Byla to poměrně velká změna a krok do neznáma a dohodli jsme se tak na 3 měsíčním trial období, abychom si otestovali, jak sestava bude fungovat jako celek. Jelikož nejsme s aktuální pozicí na czsk scéně spokojeni, během summer breaku jsme na sestavě usilovně pracovali a chtěli udělat změnu. zur1s je samozřejmě kvalitní hráč se skvělým přístupem ke hře, každopádně do týmu nezapadl jak jsme si představovali a má mnohem větší potenciál na své původní pozici, na awp. Věřím, že o něm v budoucnu ještě uslyšíme, bohužel v týmu není pro druhého snipera místo. Rozhodli jsme se tak s Martinem spolupráci neprodloužit. Na jeho pozici, resp ještě nezaplněnou pozici savany jsme hledali náhradu přes léto a jsem přesvědčen, že jsme vybrali správně. Oficiální oznámení můžete očekávat během příštího týdne.“  

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @eSuba

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.