CS:GO

Odepíší Entropiq letošní MČR? Tým měl v polovině roku náběh na dvojitou účast

Odepíší Entropiq letošní MČR? Tým měl v polovině roku náběh na dvojitou účast
2. 9. 2023
  |  

Dojde k odepsání letošní účasti na MČR u organizace Entropiq? Tým ještě v polovině léta totiž mohl reálně uvažovat o účasti dvojice Counter-Strike sekcí na jedné akci. Realita však může být přesně opačná i vlivem zájmu o aktivity mezinárodní sekce vedené zkušeným německým veteránem Tizian "tiziaN" Feldbusch. Dokáží alespoň Entropiq Future dojít až k postupu?

České organizace Entropiq vstoupila do letošní Counter-Strike sezony pod hlavičkou dlouhodobého pořadatele MČR agentury PLAYzone dokonce s dvojicí sekcí populárního FPS titulu. Podobně na tom byli například SINNERS, jejichž academy celek se dokázal popracovat v první sérii Tipsport CS:GO MČR do skupinové fáze. Do podzimu to však tak optimisticky s účastí nevypadá. Minimálně ne v případě hlavní sekce.

V dosavadním programu turnajové série Tipsport CS:GO MČR 2023 se největším úspěchem stalo 4. místo v rámci bratislavské zastávky po porážkách 0:2 s Entropiq a 0:2 se Sampi. V téže sérii Entropiq Future postoupili dokonce do skupinové fáze a skončili celkově na 5. - 6. místě. O zastávku dříve, tedy na Tipsport CS:GO Praha I. 2023, se Future neobjevili vůbec ani v closed kvalifikaci a hlavní sekce skončila na celkovém 5. - 6. místě. 

Přibližně v polovině roku bylo na základě MČR bodů velmi reálné, aby se na letošní Tipsport Counter-Strike MČR kvalifikovala hned dvojice celků v barvách Entropiq. Do té doby hlavní sekce zeleočerných barev dokázal posbírat hned 820 bodů, což stačilo na průběžné 5. místo žebříčku. Entropiq Future, tedy academy celek držel 8. pozici se ziskem 350 bodů (bylo nutné počítat s dalšími odpočty bodů a aktualizací).

Organizace Entropiq se však rozhodla po posledním turnaji před letní přestávkou, tedy Tipsport CS:GO Bratislava 2023, přeladit kurz hlavní Counter-Strike sekce z částečně česko-slovenské na primárně zahraniční a aktuálně v ní drží pouze Davida “forsyy” Bílého jako hráče z tuzemské scény. To tedy znamená, že pokud ještě nevymyslí jinou “kličku” s částečným angažmá hráčů dle pravidel pořadatele, bude turnaj bez ní.

Nicméně to neznamená fakt, že bude chtít protlačit do TOP 8 tuzemské scény, minimálně z hlediska MČR bodů, alespoň academy celek Entropiq Future. Nereálná účast to tak jednoznačně není, ovšem je potřeba, aby tým uhrál na závěrečné zastávce Tipsport MČR Praha II 2023 nějaké body i s ohledem na konkurenty

Nyní však nezbývá, než sledovat, jak se z hlediska bude bodů a zájmu týmů o účast na letošním Tipsport MČR, které se bude v rámci skupinové fáze konat v pražské Vodafone PLAYzone Aréně a následné play-off v Brně na výstavišti na festivalu LIFE!, bude situace vyvíjet při posledním turnaji z celoroční série.

Zdroj úvodní fotografie: Entropiq / aktivnimesto.cz

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.