CS2

Obměna SINNERS je kompletní, AJTTa nahrazuje MoriiSko

Obměna SINNERS je kompletní, AJTTa nahrazuje MoriiSko
17. 6. 2024
  |  

Když před měsícem hovořil CEO SINNERS Moritz Straube o proměně hlavního týmu, žádal fanoušky organizace o trpělivost. Ta přinesla chtěné růže. Z nepříliš úspěšné sestavy se v posledním týdnu SINNERS proměnili ve schopného konkurenta s evropskými ambicemi. Už v průběhu vyřazovacích bojů ESL Challenger do zápasů zasáhla nečekaná posila MoriiSko, který nyní oficiálně nahrazuje v sestavě AJTTa, jemuž bylo umožněno hledat si nové angažmá.

Po úmorných pěti měsících bez týmu se Josef "MoriiSko" Maurenc představuje v novém dresu. Sérii změn, kterou SINNERS dříve avizovali, tak touto akvizicí můžeme považovat za ukončenou. Maurencovo poslední spojení s ENTERPRISE trvalo pouze do začátku tohoto roku, kdy se organizace rozhodla pokračovat na domácí scéně výhradně formou týmu složeného z mladých talentů, zatímco někdejší hlavní CZ/SK sestavu rozpustila. Od té doby MoriiSko nikde nepůsobil a věnoval se pouze individuálnímu tréninku a zápasům na platformě Faceit. Tam má aktuálně 3826 ela, což z něj činí třetího nejlépe hodnoceného hráče u nás, v CZ/SK regionu je pak celkově čtvrtý. Po podpisu u SINNERS však budou jeho kvality posuzovány dopadem na hru a výsledky, nikoliv elem.

S týmem se MoriiSko sehrál už v ESL Challengeru, představil se i v CCT Season 2 Europe nebo v uzavřené kvalifikaci do ESL Pro League. Právě v evropské uzavřené kvalifikaci do Counter-Strikové "Ligy mistrů"  byl podle ratingu stránky HLTV MoriiSko druhým nejlepším hráčem SINNERS s ratingem 1.11, nad ním se držel s hodnocením 1.21 oskar. V celkovém měřítku si MoriiSko udržel patnáctou pozici, oskar byl v individuálním žebříčku dokonce na páté příčce.

To čísla a výkonnost AJTTa v SINNERS byla dlouhodobě terčem kritiky. Ten během půlročního působení stihl odehrát rovných 130 map s průměrným ratingem 0.95, přesvědčivým výkonem se neprezentoval ani v domácích soutěžích. Jeho role v týmu sice nebyla založena na killech, v červených číslech ale byl i v otázce impactu.

Posledním zápasem v dresu SINNERS byl pro AJTTa duel na Tisport CS Spring proti UNiTY, který Hříšníci se stand-inem tomkeejsem prohráli 0:2. Dle vyjádření organizace se nyní může Dolenský poohlédnout po novém působišti, před příchodem v SINNERS se sice dobře prezentoval v akdemii Sprout, jeho další směřování je však aktuálně neznámé. 

Přitom ještě dva týdny zpět nebylo jasné, zda-li AJTT o pozici v týmu přijde. Proslýchalo se, že v ohrožení je i Max "SHOCK" Kvapil, který však prozatím u SINNERS zůstává.
Oficiální vyjádření organizace ke konci Filipa "AJTT" Dolenského I Zdroj: SINNERS
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.