League of Legends

Nový týmy v české lize, Hitpoint oznámil náhradu za Sampi či SINNERS!

Nový týmy v české lize, Hitpoint oznámil náhradu za Sampi či SINNERS!
7. 12. 2023
  |  

Mastercard Hitpoint Masters do příštího splitu vystřídá přesně polovinu organizací, debutovat v nejvyšší české lolesport soutěži bude esport sekce fotbalového týmu nebo španělská organizace.

První domácí ligu si v roce 2024 už nezahrají organizace Sampi a SINNERS, obě dvě totiž už nepokračují ve svém League of Legends programu. Nejsou jediné, další tradiční organizace Inside Games po špatných celoročních výkonech sestoupila do druhé ligy Hitpoint Challengers. Čtvrtou končící organizací je ostravská Cryptova, která z finančních důvodů ukončila činnost.

Jeden z nových týmů byl od Hitpoint Relegations turnaje jasný, UNiTY se kvalifikovali esportovou cestou a od nového roku budou součástí prvoligového kolotoče. Přijímacím řízením prošel další, nám už dobře známý tým z druhé nejvyšší soutěže, organizace GLORE. Ta se o jedinou bo5 nekvalifikovala z relegations, cestu si ale jiným způsobem našla.

Nové týmy Mastercard Hitpoint Spring 2023 | Zdroj: Hitpoint
Poprvé také v naší soutěži od vzniku franšízového systému uvidíme zahraniční organizace. Europe Saviors Club už své štěstí zkusili v zahraničním Polsku, ve kterém si zahráli druhou nejvyšší Ultraligu. V předchozím působení ESC hráli v nižších a amatérských turnajích ve Španělsku, o velké jméno se tak nejedná, o oživení ligy ale půjde určitě.

Skutečně velké jméno přichází z Hané, do esportu totiž ve spolupráci s hernou OGC přichází prvoligový fotbalový klub SK Sigma Olomouc. Ten už má zkušenosti s částečným vedení FIFA sekce, nyní podívá také do nejsledovanějšího domácího esportu. Jestli bude úspěšný minimálně stejně jako na fotbalovém pažitu odpoví už první split začínající 23. 1. 2024.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč