CS:GO

Nový roster ENTERPRISE je oficiálně potvrzen. Příchází leckr, zur1s i hvězdy z eSuby

Nový roster ENTERPRISE je oficiálně potvrzen. Příchází leckr, zur1s i hvězdy z eSuby
5. 2. 2023
  |  

OFICIÁLNĚ | Organizace ENTERPRISE potvrdila soupisku CS:GO sekce pro rok 2023. V ní využila situace na domácím trhu, kdy si mohla stáhnout volné hráče jako Michala "leckr" Kadlíčka a Martine "zur1s" Slámu, stejně jako dvojici hráčů z bývalé stříbrné sestavy eSuby. Zůstává pouze system.

Střípek po střípku se skládá mozaika sestav česko-slovenských celků ve hře CS:GO pro rok 2023. Po Entropiq už defacto z uchazečů o přední pozice zůstávala pouze organizace ENTERPRISE a Dynamo Eclot s nedokončenými rostery. 

Co s ENTERPRISE v roce 2023?

Tomáš "system" Zemko
Právě vedení ENTERPRISE Esports, tedy organizace, která se stala mistrem Sazka eLEAGUE na FOR GAMES v roce 2022, oznámilo doplnění CS:GO sestavy před letošní sezonou dnes, tedy v neděli 5. února, večer. Z původní sestavy zůstal pouze slovenský hráč Tomáš "system" Zemko, jak vypadá čtveřice posil?

Posily ENTERPRISE v roce 2023

Martin "zur1s" Sláma
Vedení celku vyřešilo problematickou situaci na trhu opět relativně šalamounsky. Jednak do svých řad totiž přivedlo dvojici zkušených domácích hráčů, kteří byli bez angažmá, druhak s největší pravděpodobností mnoho nestála ani zbylá dvojice, neboť jde o hráče eSuby, u nichž se spekulovalo o výpovědních dobách a relativně brzkému konci smluv. 

Jakub "M1key" Krausko
Michal "leckr" Kadlíček
Jmenovitě pak jde v první skupině o Michala "leckr" Kadlíčka, bývalého In-game leadera Entropiq Prague a také Martina "zur1s" Slámu, který v roli AWP působil v minulosti v BRUTE nebo Sampi. Druhou dvojici tvořenou bývalými střelci eSuby jsou pak myšleni hráči Martin "Pechyn" Pechoušek a Jakub "M1key" Krausko.

Dle všeho s prakticky minimální investicí by se tak ENTERPRISE měli udržet v mixu týmů hrajících o medaile. Navíc stále není vyřešena situace okolo dvojice zahraničních hráčů a jednoho českého, kteří by měli být na přestupové listině s možností hledání nového angažmá. Kam však Raul "Blytz" Gligor, Deyvid "h4rn" Benchev a Robert "manguss" Kasper zamíří není stále jisté.

Martin "Pechyn" Pechoušek
Sestava je tedy kompletní a nezbývá se těšit na to, co tým dokáže společně na serveru. Loňská sestava dala velká očekávání, zejména pak po výsledcích v evropských turnajích.

"Držíme se dlouhodobé strategie angažování hráčů, ve kterých vidíme dosud nenaplněný potenciál. Zakládáme si na práci s talenty ve všech aspektech a pomoci jim zlepšovat se a růst. Základním stavebním kamenem naší nové sestavy je jeden z nejlepších IGL na tuzemské scéně leckr, jehož schopnost stmelit a rozjet nový tým se potvrdila v předchozím působišti u konkurenčního českého týmu. Pevně věříme, že nová sestava naváže na konzistentnost a výsledky sestavy předešlé, ať už se jedná o české, nebo evropské turnaje. Kluci mají naši plnou podporu!," uvedl Jakub Faul pro Sazka Esport k představení nové sestavy.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.