CS2

Nový COO SINNERS Hýbl: Změna není impulzivní, v komunikaci chceme být zase drzejší

Nový COO SINNERS Hýbl: Změna není impulzivní, v komunikaci chceme být zase drzejší
27. 6. 2024
  |  

Internetový šprýmař, nepřítel fanoušků soupeře i vokální fanoušek Milan “m1LDex” Hýbl už v SINNERS působí čtyři roky a tři měsíce. Z jeho dosavadní pozice Business Development Managera se ale nyní posouvá v hierarchii organizace o stupínek výš. Po konci Moritze Straubeho a Maxe Eulera bude společně s Tomášem Pechmanem zastávat funkce CEO a COO.

Moritz Straube prostřednictvím svého profilu na sociální síti X oznámil, že společně s Tomášem "efron" Pechmanem nově převezmete kontrolu nad organizací SINNERS. Jak přesně je nové vedení rozdělené?

Určitě to bude ještě v příštích týdnech a měsících krystalizovat, ale samotná změna možná zní drastičtěji, než to ve skutečnosti je. Tak jako tak jsme už naše pozice zastávali dříve, akorát teď to bude s nějakýma extra zodpovědnostma a extra věcma, který s tím přicházej. Tahle změna není rozhodně impulzivní a pracovali jsme na ní už od začátku roku. Měli jsme o tom nějaké rozhovory a byli jsme na to připravováni. Já teda přebírám kompletně všechny věci, co se týkají marketingu, ať už to jsou partneři, kampaně, new business nebo různý kreativní řešení. Efron, protože byl doteď CGO, tak bude mít na starosti více ty day to day věci s hráčema, bootcampy a další věci, co k tomu patřej. Navíc i díky jeho práci máme v poslední době několik nabídek na turnaje.


Je tohle rozhodnutí před player breakem na nějakou dobu poslední změnou v SINNERS, nebo máme ještě nějakou změnu čekat?

Po konci player breaku se o nějakých změnách určitě dozvíte.  Něco pro vás nebude takovým překvapením, něco třeba ano. Ještě nejsme v tý finální formě, hned jak skončí player break, tak se můžete těšit na finální verzi SINNERS, která bude pokračovat minimálně do konce roku 2024.


Co tahle změna znamená pro SINNERS, hodláte ponechat současnou prezentaci týmu, nebo mohou fanoušci očekávat nějakou změnu?

Tohle ukáže čas. Na některých věcech se už pracuje a myslím si, že nějaká změna tam určitě bude. Ale určitě nic drastickýho. Já osobně bych se chtěl vrátit k tomu, aby to víc křičelo, že jsme Hříšníci. Takže možná ta komunikace bude zase trochu drzejší. Ono je to trochu těžší, když nemáme úplně optimální výsledky, o který bychom to opřeli. Ale já si myslím, že dobrej tým by si měl umět udělat srandu jak ze soupeře, tak primárně hlavně sám ze sebe, když to třeba zas tolik nejde.


Co se týče pozice CEO, v ní byl Moritz Straube na české scéně poměrně originální. Dříve jsme zde sice občas vídali rozhovory s lidmi jako Martin Kabrhel (Entropiq) nebo se zástupci Sampi a Dynama, Askadar byl ale vždy tím nejvíce komunikativním. Chcete tímto pokračovat v jeho šlépějích?

Určitě! Ta transparentnost vůči našim fanouškům je něco, co nás vždycky oddělovalo od zbytku český scény. Na naší komunitě a fans nám záleží nejvíc. Primárně chceme pokračovat v týhle transparentnosti, ani ne tak kvůli memes, nebo abychom byli s efronem exponovaný, ale přesně proto, aby naši fanoušci mohli nahlédnout za oponu a vidět, co se u nás děje. 

Ať už to byli finanční, nebo jiné důvody, SINNERS dříve působili ve více titulech, teď ale do konce sezony bude se bude nejspíš upínat pozornost na CSko.

Přesně tak. Tohle vychází primárně z toho, že ještě v době, když byl u nás Moritz, tak jsme měli několik rozhovorů a ve finále vždy šlo primárně o návratnost sekce a use case, kterej to mělo. Bohužel jsme v žádným jiným titulu dlouhodobě neviděli žádný benefit. Což je škoda, ale určitě se blýská na lepší časy. S tím, jak česká scéna vypadá, tak určitě nevylučuju, že se do jiných titulů vrátíme. Záleží na podmínkách, pokud o to třeba bude mít nějaký partner zájem atd. Je to něco, co se nevylučuje, ale do konce roku zůstaneme jenom u Counter-Striku a hlavně naší akademie.


Co se týče hlavního Counter-Strikového týmu, jaká jsou očekávání a cíle do zbytku roku 2024?

Ta obligátní odpověď je, že uděláme maximum, abychom se dostali na Major. To je dlouhodobý cíl, který pořád platí a o který se pořád budeme snažit. Zároveň možná i ještě víc než do teď bychom chtěli dát focus na rozvoj mladých talentů, proto i v SINNERS AC můžete čekat nějaký zajímavý vývoj, když odešel majky. Chceme dát prostor opravdu těm mladým klukům a chceme se trochu odklonit od toho, že jsme z akademky měli takový SINNERS B tým. Naopak spíš chceme dát maximální péči a pozornost těm neobroušenejm drahokamům, který možná tady na český scéně jsou a daleko lépe a efektivněji ji rozvíjet.

Jak už jsem zmiňoval, v  komunikaci si dávám za cíl určitě tu naší prezentaci naší organizace směrem ven ozvláštnit a zase se trochu odlišit od zbytku scény. To bylo něco, v čem jsme vždycky vynikali a přišlo mi, že to poslední dobou bylo upozaděno. My jsme strávili spoustu času vymýšlením nějakých nových způsobů a přístupů, jak to můžeme ozvláštnit a dostat na hříšnickou stranu.


Jaký vzkaz by v této situaci nový COO SINNERS chtěl poslat do světa?

Rozhodnutí Moritze o odchodu naprosto respektuju a strašně mu děkuju za důvěru, kterou ve mě a efrona vložil. Fanouškům chci vzkázat, že i když z posledních událostí mám sám hořkosladkej pocit, tohle určitě není konec SINNERS, ale naopak nová etapa. Nadále budeme vynakládat maximum našeho času a úsilí, abychom vrátili SINNERS tam, kam patří a abychom jim nadále dávali důvody nám fandit. 


Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.