CS:GO

Nové posily Cryptovy: Pomůžeme organizaci růst

Nové posily Cryptovy: Pomůžeme organizaci růst
1. 2. 2022
  |  

Je za námi další oznámení nové sestavy, tentokrát se o dění na tuzemském rybníčku postarala Cryptova. Její barvy budou nově hájit jaro, luko, MAXX, zyored a kinzo. Jak se na sezonu těší?

V oznamovacím článku o nové sestavě Cryptovy jste mohli nakouknout pod ruce Viktora Ustyanoviče, který stojí za zrodem této pětice. Ostravané již mají za sebou i první bootcamp ve třetím největším městě ČR a my jsme měli možnost se zeptat na několik zajímavých otázek.

Není divu, že ve spojitosti s Cryptovou mohli nejvíce zážitků sdílet právě dva členové předchozí sestavy, MAXXe a zyoreda jsme se tedy zeptali, jak vzpomínají na minulou sezonu.

„Minulú sezónu by som nazval jedným slovom a to “očakávania”, ktoré sa ale bohužial pre mňa a zyoreda poväčšinou nevyplnili,” zahajuje rozhovor Martin “MAXX” Smolár. „Po 3 mesiacoch nás oslovila Portugalska organizácia GTZ Bulls, či by sme nemali záujem hrať v medzinárodnej zostave. Na to sme kývli, ale ani tam sa nepodarilo naplniť ciele, keďže neboli splnené podmienky zo strany orgy a mali sme kopu problémov s hraním so stand-inom,” doplňuje jeho výpověď parťák zyored.

Ale pojďme přímo ke Cryptově, jak byste zhodnotili dosavadní spolupráci?

„Myslím si, že mame spolu s Cryptovou spoločnú víziu do budúcnosti a preto mi táto spolupráca vyhovuje,” začal Tomáš “zyored” Cvaniga. “Zo začiatku sme nevedeli čo očakávať, pretože sme ľudí, čo sú za projektom Cryptova nepoznali, no akonáhle sme sa dostali do nejakej rutiny a my sme si plnili svoje povinnosti tak oni taktiež nikdy nemali problém splniť svoje povinnosti. Celkovo som naozaj len pozitívne prekvapený a ja len dúfam, že Cryptova bude rásť a my jej v tom pomôžeme,” pokračuje MAXX.

A padla otázka i na bootcamp, jak jim to zatím s klukama střílí a sedí si?

„Určite dobré, zatiaľ je to asi najlepší bootcamp z môjho pohľadu hráča. Cryptova sa naozaj snažila, aby sme sa ako hráči cítili ako doma a mali maximálne výkonné vybavenie, priestory a možnosti k tréningu, takže hodnotím to skvelo a má to vraj byť v budúcnosti ešte lepšie, takže sa veľmi teším,” shrnul za obě přední tváře Cryptovy MAXX. „Nová zostava je v mojich očiach oveľa lepšia, keďže si myslím, že hráči v tejto zostave sú kvalitnejší, či už po individuálnej alebo tímovej stránke. Tak isto sú veľkým plusom skúsenosti z rôznych tímov aj turnajov,” porovnal pak zyored rozdíl s minulou sestavou.

Ale dostalo se i na ostatní, jak svou pauzu od profesionálního hraní hodnotil kinzo?

„Byla to pro mě dost velká změna, protože v posledních 3 letech jsem takhle dlouho bez týmu nebyl, ale na druhou stranu jsem měl hodně času se focusovat na můj individuální skill, takže jsem hrál hodně dm/faceity sledování dem apod.”

Po dvou sezónách mění dres luko, co jej táhlo právě do ostravské organizace?

„Do Cryptovy ma priviedol jaro, ktorý ma oslovil so zostavou ktorá sa mi páčila, dali sme si s Cryptovou talk o mojich a ich víziach, a po niekoľkých dňoch rozhodovania sa sme si plácli,” popisoval námluvy se svým novým zaměstnavatelem. „S eSubou sa lúčim v dobrom, s chalanmi sa stále bavíme a od organizácie som mal všetko čo som potreboval,” vracel se pak ke svému předchozímu angažmá. 

A jaké cíle můžeme od slovenského střelce očekávat?

„Moje osobné ciele sú hrať všetky cz/sk ligy a čo najlepšie sa v nich umiestňovať a ešte hitnúť esea advanced. Tento rok bude pre nás veľký grind a je na nás ako sa s tým popasujeme,” konstatoval luko.

Je to asi najproduktívnejší bootcamp na ktorom som zatiaľ bol
Luko

IGL týmu by měl být zkušený jaro, který se s lukem potkává již nějakou dobu, jak se těší na návrat této spolupráce?

„Hrám s lukom zasa po pol roku od kedy sme spolu hrali naposledy, čo nie je až taká dlhá doba. Takže som rád že sme zasa spolu v tíme spolu keďže spolu hráme s prestávkami od roku 2016. Tento krát ale oveľa viac rozprávame o taktickej stránke hry spolu , v minulosti som to viac riešil sám takže za to som rád.”

Finální otázka pak byla téměř jasná, jak si užily bootcamp nové tváře?

„Bootcamp ide dobre, naše dni začínajú okolo 9 raňajkami, o 10 prídeme do officu a hráme do 22-23. Je to asi najproduktívnejší bootcamp na ktorom som zatiaľ bol,” zahájil svou výpověď luko. „Já jsem s bootcampem nadmíru spokojenej, at už s tím, jak je o nás postaráno nebo kolik hodin denně hrajem a věnujem se csku,” navázal kinzo. „Myslím že si sedíme po ľudskej stránke lepšie ako som čakal a dokážeme sa otvorene rozprávať o chybách ktoré robíme a fixovať ich,” zakončil řečí o práci v týmu jaro.


Zdroj úvodní fotografie:
Cryptova

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.