CS:GO

NIO: Chci klukům ukázat, že si vybrali správně

NIO: Chci klukům ukázat, že si vybrali správně
17. 1. 2022
  |  

Dominik "NIO" Maxian se stal v přestupovém období novou tváří týmu ENTERPRISE poté, co SINNERS angažovali Davida "forsyy" Bílého. My jsme nového snipera české dvojky zeptali nejen na to, jak tato spolupráce vznikla.

NIO, naposledy ses blýsknul na MČR v dresu eEriness, kde jsi zaskakoval, teď ale přestupová bomba v podobě transferu do ENTERPRISE, kde forsyy zvedl laťku hodně vysoko, jak tohle angažmá vznikalo?
Vzniklo velmi jednoducho, jedného dňa sa mi Erik s Matysom ozvali, zbehli sme na call a offer bol na stole. Prečo si vybrali práve mňa je skôr otázka na mojich spoluhráčov. (smích)
 
Poslední offlinová akce minulého roku se ti individuálně povedla, bylo potencionálních zájemců o tvé služby více?
Nemyslím si že by som jej pripisoval titul, že bola individualne velmi dobrá. Prehrali sme close match a to bolo jediné, čo som mal v hlave. Ale určite pomohla pri hľadaní nového domova lebo som mohol ukázať, že som sa vrátil na AWP. Ano zaujemcov bolo viac ako som čakal, popravde.


Loňská sezona pro tebe byla, z hlediska týmů, jako na houpačce, s Cryptovou se ti povedlo postoupit do 1. COOL LIGY, proč to nakonec neklaplo tam?
Tak v Cryptove som hral iba ako výpomoc z cieľom dostať sa do 1. COOL LIGY. Bolo to obdobie po eSube a ešte som v hlave úplne nemal predstavu. Ale vďaka období v Cryptove som zase našiel cestu k AWP a za návrat vďačím hlavne ním.

Pojďme ale k práci v EP, kde nastupuješ jako hlavní sniper, jak vám to zatím s klukama klape?
Csko je práca kde je stále čo zlepšovať a stále treba makať ale musím povedať, že začínáme velmi vysoko a s chalanmi si rozumieme či ingame alebo mimo. Takže aj keď spolu hráme iba takto krátko hrá sa veľmi dobre.


V roce 2020 ses s Erikem The eLiVe Sithem potkal v eSubě, byl on iniciátorem tvého přestupu, případně důvodem, proč si vybrat zrovna ENTERPRISE?
Tak s Erikom mám dobrú skúsenosť a už za čias esuby to bol hráč s ktorým som si ingame velmi rozumel, takže to určite hralo nejakú rolu. No EP som si vybral kvôli tomu, že som si myslel ako sú nejpotenciálnejší squad u nás. A po hraní s nimi sa mi to len potvrdilo.
 
Sezona pomalu začíná, měli jste čas se s kluky osobně sejít, je případně na stole nějaký společný bootcamp?
Ano, mali sme jednu tímovú večeru a koncom januára sa presúvame na dvojtýždnoví bootcamp v Prahe.

Pokusíme sa zobrať SINNERS pozíciu TOP1
Díky podpisu v ENTERPRISE se ti dostane možnosti konfrontovat týmy na evropské scéně, jak se na tuto výzvu těšíš?
 Určite sa teším na veľa officialných zápasov proti európskym tímom. S väčšinou tímov som už hral alebo practisoval no keď ide o official predsa je to len lepší pocit. Neberiem to ako výzvu a myslím si, že všetky tímy sú hratelné. Teším sa moc.

Právě EP se v minulé sezoně vypracovali na pozici CZ/SK dvojky, jaké jsou vaše cíle pro letošek?
Nerád si dávam nejaké veľké ciele ale určite chcem aby tento rok bol pre EP a tým úspešnejší ako minulý, pokúsiť sa zobrať Sinners pozíciu TOP1 a postupovať ďalej v HLTV rankingu.
 
A na závěr nějaký osobní cíl, případně předsevzetí, které sis na začátku roku dal?
Nemám žiadny osobný cieľ. Hrať čo najlepšie to pôjde a vyhrať čo najviac. Ukázať tímu, že si vybrali správneho lásta.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.