CS2

Nezvládnuté koncovky stály eEriness play-off MČR, do Brna pojedou SINNERS

Nezvládnuté koncovky stály eEriness play-off MČR, do Brna pojedou SINNERS
13. 11. 2023
  |  

I přes obrovskou vyrovnanost duelu mezi eEriness a SINNERS k překvapení nedošlo. Na dvou vypjatých mapách úřadující mistr ČR nakonec mix pod křídly eEriness porazil a s výsledkem 2:0 doplňuje týmy UNiTY, Dynamo Eclot a Sampi v play-off MČR. to se uskuteční už za necelé dva týdny na Brněnském Výstavišti.

Poslední den skupinové části MČR ve Vodafone PLAYzone Aréně odstartoval zápasem o udržení mezi Entropiqem a eEriness. Dvojnásobný účastník letošních LAN zastávek pod záštitou turnajového cyklu Tipsport CS:GO byl s ohledem na výsledek z úvodního střetnutí skupiny B považován za papírového favorita, naopak eEriness mohli v očích mnohých jen překvapit.

O množství pohledných herních momentů ale přeci jen nebyla nouze, když na úvodním Vertigu týmy posunuly verdikt o vítězi této mapy až do prodloužení, které nakonec opanoval Entropiq 16:14. To vše zejména díky výkonům HoLLyho s Mixem a Lastíkem, kteří společně nastříleli celkem pětasedmdesát killů, čímž nasměrovali svůj tým blíže účasti v decideru proti SINNERS.

eEriness ale měli jiné plány, sestava složená ze zur1se, zyoreda, queztona, twista a darbera na Ancientu soupeře zabrala za CT stranu, kterou vyhrála výsledkem 8:4 a i přes zlepšení výkonů to Entropiqu tentokrát na prodloužení nestačilo, eE mapu ukončili výsledkem 13:8.  Na vlně úspěchu se svezli až na rozhodující Overpass, tam za T stranu nejprve vyhráli prví polovinu 11:1 a poté, co obhájili i vyhrané pistolky po změně stran se kromě výsledku 13:1 mohli radovat i o možnost vyzvat SINNERS v zápase o play-off.

  • BO3 - eEriness vs. Entropiq - 2:1 (14:16 Vertigo, 13:11 Ancient, 13:1 Overpass)
Jako den a noc by se dal popsat rozdíl mezi předvedeným výkonem obou týmů v porovnání s prvním vzájemným duelem na turnaji. A to i přes totožný vzhled veta. eEriness hnáni úspěchem proti Entropiqu si zvolili Overpass jako svůj vlastní map pick i v posledním zápase skupinové části proti SINNERS. A výběr mapy to rozhodně nebyl špatný. eEriness se povedlo vyhrát úvodní pistolky a i přes následnou sérii kol ze strany SINNERS se svým soupeřem následně držet krok. První polovina tedy skončila výsledkem 7:5 pro hříšníky, avšak po změně stran se překlopila i tabulka skóre a identickým výsledkem za CT poslali eEriness mapu do overtimu. V něm už SINNERS CT stranu opanovali, průběžně sice prohrávali 13:14, ale trojicí nekompromisních kol mapu uzavřeli ve svůj prospěch.

Po nervy drásajícím Overpasu se šlo na Anubis. Map pick SINNERS, na kterém měla parta kolem beastika úkol jasný, ukončit svého soupeře. Tato mise se ale SINNERS za T stranu téměř vymkla z rukou, když absolutně nereplikovali výkon z prvního měření sil proti eEriness. Zatímco v sobotu za útok SINNERS neztratili jediný bod, nedělní zápas se dočkal smírného stavu 6:6 po první polovině. Tomkeejsovi svěřenci tak museli zabrat po změně stran, zejména když se eEriness díky vyhraným pistolkám dostali do vedení 11:7.  V tento moment se ale všechno dění na serveru otočilo, body začali sbírat SINNERS a eEriness nebyli schopni zapsat byť jediný úspěch, který by znamenal možnost map pointu. SINNERS si tak svůj vlastní map pick pohlídali výsledkem 13:11 a jako poslední tým se kvalifikovali do play-off MČR v CS2.

  • BO3 - eEriness vs. SINNERS - 0:2 (14:16 Overpass, 11:13 Anubis)

V Brně se tak od 24.11. představí týmy SINNERS, Dynamo Eclot, Sampi a UNiTY.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @sinnersesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.