League of Legends

Neuvěřitelný "mikulášský" reverse sweep ve finále Hitpoint Winter. INAE zvítězili 3:2

Neuvěřitelný "mikulášský" reverse sweep ve finále Hitpoint Winter. INAE zvítězili 3:2
5. 12. 2021
  |  

Neděle přinesla vyvrcholení tuzemské soutěže v League of Legends Hitpoint Winter. Z vítězství se po finálové bitvě radoval tým... Bronz putuje do Dynamo Eclot.

Finále Hitpoint Winter 2021

Inaequalis vs. BRUTE Talents

Výsledek - 3:2  
  • Game 1 - BRT WIN
  • Game 2 - BRT WIN
  • Game 3 - INAE WIN
  • Game 4 - INAE WIN
  • Game 5 - INAE WIN

Start jako hrom! Inaequalis se povedlo chytit early game a drželi BRUTE zkrátka. S postupem času a dalších herních minut však dokázal přemožitel Dynamo Eclot ze semifinále držet otěže zápasu pevněji ve svých rukou. BRUTE Talents se povedlo první hru zvrátit a získat pro sebe.

Druhá hra se velmi rychle ubírala jasným směrem. BRUTE Talents šli směrem rychlého vítězství, kterého se dočkali po 25 minutách hry a pouze jediná hra je dělila od triumfu. Ve třetí hře se konečně dočkali i Inaequalis, kteří obrali BRUTE Talents o hru a také první championship point. Série se tak začala protahovat do nedělní noci.

Po dlouhé technické pauze, která zabrzdila start 4. hry, začala divoká hra, ve které do sebe oba týmy neohroženě vletěly. Jedna z nejvíc "bohatých" her na počet zabitích probíhala velmi vyrovnaně. Chvíli měli náskok INAE, vzápětí opět mohutně pushovali BRUTE Talents. Nakonec to však byl tým Inaequalis, kterému se povedlo zvládnout klíčové teamfighty a následným pushem hru ukončili.
Poslední hra nabídla opoznání opatrnější hru, než ty předchozí. Po 20 minutách svítilo na scoreboardu "pouhých" 5 killů (4:1 pro INAE). Ve 24. minutě se dokonce INAE úspěšně pokusili o Barona Nashora a mířili k vítězství.

Bronz z turnaje si odnesli hráči Dynamo Eclot, kteří smetli v boji o 3. místo INAE Academy 3:0. Naopak celkově v turnaji Hitpoint Winter 2021 vyhořeli hráči eSuby, kteří navíc po MČR řešili i problémy s hráčem v sestavě, nebo například SINNERS. V obou případech týmy skončily už ve čtvrtfinále, které eSuba nezvládla proti Dynamo Eclot, SINNERS prohráli 2:3 s INAE.

Další zastávkou pro většinu týmů bude Winter Cup od iSportu a eLEAGUE, do kterého se může přihlásit každý.

Záznamy (nejen) finálového dne Hitpoint Winter i Masters najdete na Twitch kanále Hitpointu (subscribers only) nebo později i oficiálním YouTube.



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.