League of Legends

Neporažené Dynamo znovu přehrálo Entropiq, top čtyřka se uzavírá

Neporažené Dynamo znovu přehrálo Entropiq, top čtyřka se uzavírá
15. 7. 2022
  |  

Hitpoint Masters razantně uhání ke konci základní části, která vyšle nejlepší čtveřici týmů do playoff, dva na dovolenou a dva do zrádných relegations, kde budou proti nejlepším týmům Challengers bojovat o setrvání v nejvyšší domácí soutěži.

Jen jediná organizace prošla základní částí nejvyšší tuzemské soutěže bez jediné ztracené mapy. Dokázala to eSuba, dokonce třikrát, naposledy v letním splitu 2020. Ve starém bo3 systému měli čisté skóre také BRUTE, ale ti během jedné série jeden zápas ztratili a v současném systému by tedy tak úspěšní nebyli.

Dynamo Eclot je teď momentálně blízko tomu být druhou organizací, která si tento cenný úspěch může připsat. Nejvýrazněji tomu pomohlo i druhé vítězství proti týmu Entropiq v 10. kole Masters. V následujících kolech DNE čeká v tomto pořadí BRUTE, Cryptova, eSuba a SINNERS. 

K jistému prvnímu místu po základní části Dynamu stačí jakékoliv dvě výhry, díky lepší vzájemné bilanci je pak Entropiq už nepřeskočí. Obhájce titulu do playoff zase na 100% posune libovolná výhra, třeba již v dalším kole proti Cryptově. 

Jediným týmem, který ještě může s určitou pravděpodobností neblížící se nule zamíchat top čtyřkou, je tým BRUTE. Díky lepší bilanci s eSubou a při vítězství v odloženém zápase 10. kola, který se bude dohrávat od pěti hodin ve čtvrtek 21. července, také vyrovnané bilanci se SINNERS mohou BRUTE při škobrtání modré krve a hříšníků favoritům pořádně zatopit. Ze hry by už měla být prakticky jistě Cryptova, která je sice jen dvě výhry za SIN a ESB, ale s oběma celky má bilanci 0:2.

Zdroj: Leaguepedia

Dark Tigers i Inside Games už jsou ze hry o playoff definitivně venku a budou bojovat o místa zajišťující záchranu. Zatímco Inside Games už se Relegations s nejvyšší pravděpodobností nevyhnou, Dark Tigers stále naději mají. 

Díky bodům z jara jim stačí skončit maximálně o dvě místa za Cryptovou. Nejdůležitějším zápasem sezóny tak pro ně bude druhý duel s Inside Games, který nás čeká již toto pondělí. Výhra může podstatně dopomoci k předposlednímu místu díky lepší bilanci s ING a záchraně v soutěži.

11. kolo přinese duely BRT-DNE, EIQ-OVA, SIN-ESB a DTG-ING, nejlepší domácí lolko naladíte na twitch kanálu Hitpointu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč