CS:GO

NEOFRAG: Snažím se vracet rodině to, co jsem zameškal za ty roky

NEOFRAG: Snažím se vracet rodině to, co jsem zameškal za ty roky
10. 11. 2021
  |  

SINNERS se připravují na start na turnaji V4FSF 2021 v Maďarsku, s NEOFRAGem jsme v rozhovoru probrali přípravu, ohlédli jsme se za Sazka eLEAGUE a zabrousili také do osobního života.

Jak vypadá den profesionálního hráče SINNERS Adama "NEOFRAG" Zouhara? Co v životě obětoval pro cestu vzhůru jako CS:GO hráč nebo jaký má vzkaz pro česko-slovenské hráče a komunitu? Spoustu témat a otázek, které padlo v rozhovoru pro Sazka Esport.

Začněme od událostí posledních týdnů. Jak sis užil návrat na offline stage, zejména pak skvělé publikum, které vás v Letňanech (FOR GAMES; Sazka eLEAGUE) hnalo kupředu?

Užil jsem si to dost, konečně po dvou letech před diváky hrát, to bylo hodně pěkný, to je důvod, proč to děláme.

Překvapily tě výkony ENTERPRISE a eSuby, se kterými jste hráli? 

Určitě ano, ale myslím si, že jsme si to dost ztížili my sami, ale jak esuba tak i enterprise zahráli pěkné csko.

Po FOR GAMES jste naskočili na vlnu zápasů v ESEA Premier. Jak zatím hodnotíš vaše působení po návratu do této soutěže?

Zatím se hledáme, měli jsme týdenní pauzu, takže jsme si trochu oddechli. Teďka moc nehitujeme shoty a celkově hledáme formu na V4, která bude ani ne za týden.

Když pokročíme do budoucnosti. V play-in stage skupině V4FSF máte ONYX, eSubu a AGO. Jak bys zhodnotil soupeře, se kterými se setkáte? Bude to teoreticky s AGO jiný zápas než v rámci ESEA Premier?

Myslím si, že všechny tyto týmy by neměly být pro nás nějaká challenge, pokud zahrajeme naši hru. Určitě zápas proti AGO bude jinačí, bude to LAN prostředí, které nám vyhovuje více jak online, takže to bude jiná hra.

S jakými očekáváním a cílem na V4FSF jedete?

Moje očekávání jsou finále proti Gambit.

Koho vidíš jako největší soupeře?

Gambit.

A se kterým týmem by ses chtěl v Maďarsku na offline stage utkat? BIG, Entropiq, Gambit…? 

Určitě bych si chtěl střelit finálko právě proti Gambit a tam je porazit 2:1

Ty sám jsi, oproti většině spoluhráčů, v Maďarsku na V4FSF nehrál. Doslechl si se něco od spoluhráčů na co se máš těšit?

Kluci mi říkali, že je tam dobrej hotel, takže se na něj těším. (smích)

Probíhá na turnaj nějaká speciální příprava? Kromě ESEA Premier máte relativně dost času na trénink nebo se pletu?

Máme dost času na tréninky, snažíme se fixovat chyby co děláme a nějak pár věcí popřídavat, jinak nic speciálního.

S tím souvisí jednoduchá otázka, jak aktuálně vypadá tvůj běžný den jako profi hráče CS:GO? 

Můj den vypadá podle toho, co děláme, ale dejme tomu, že máme normálně tréninkový den, kdy většinou vstávám v 11, dám si sprchu dám si něco na jídlo a jdu k pc, většinou mám nějaký čas se rozehrát, takže jdu na boty a potom máme 4 praccy. Po praccech si dávám chvilku odpočinek a potom jdu na hodinku do fitka. Po fitku sprcha a zas nějakej odpočinek. Potom jak se mi chce večer ještě trénuju individuálně, ale to podle nálady. Snažím se dodržovat těch 8 hodin spánku.

V závěru bych se rád vrátil do minulosti tvé kariéry. Není tajemstvím, že jsi pro svůj vzestup kariéry dost obětoval, dokážeš to přiblížit čtenářům? 

Pokud člověk chce být v něčem nejlepší, vždycky tomu bude muset obětovat mnoho. Ať už je to ve fotbale nebo basketbalu, nebo v čemkoliv jiném. Obětoval jsem toho mnoho, kamarády, mnoho času a i rodinu. Ale určitě toho nelituju, dělám co mě baví a naplňuje a živí mě to, přeju to každýmu, aby si našel v životě něco, co ho naplňuje jako mě Counter Strike.

Stejně tak jsi vyhrál množství turnajů a s tím souvisejících i prizemoney. Co nejzajímavějšího sis kdy koupil za ně koupil?

Neřekl bych, že bych si někdy koupil něco zajímavého, spíš asi něco rodině. Snažím se vracet rodině to, co jsem zameškal za ty roky. Řekl bych, že asi mamce notebook.

Sleduje vás spousta lidí, co bych jim i česko-slovenské komunitě obecně chtěl vzkázat? 

Že jsem byl na stejném místě jako většina cz/sk hráčů, ale skrz moji dřinu a vůli jsem to dopracoval až sem, stačí chtít a obětovat tomu hodně času a člověk může dokázat cokoliv. Nikdy se nevzdávat, protože je to dlouhá cesta.


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.