CS2

NEOFRAG končí v SINNERS, jeho druhé tamější angažmá trvalo pouze čtyři měsíce

NEOFRAG končí v SINNERS, jeho druhé tamější angažmá trvalo pouze čtyři měsíce
13. 5. 2024
  |  

Organizace SINNERS přišla krátce před startem Tisport CS Sping s obrovskou změnou v sestavě. I přes svůj bouřlivý návrat z Dynama Eclot vydržel Adam "NEOFRAG" Zouhar v sestavě hlavního týmu pouhé čtyři měsíce, po kterých si může hledat nové angažmá. Jeho místo nyní zaplní ambiciózní Michal "majky" Švancara, který si místo v hlavním týmu vysloužil skvělými výkony v SINNERS AC.

Nový pracovní týden SINNERS odpálili nečekaným oznámením. O možné změně v sestavě se začalo mluvit poté, co Max "SHOCK" Kvapil prostřednictvím sociální sítě X začal hledat svého hráčského agenta, jeho místo však zatím ohroženo není. Místo něj se totiž se sestavou loučí navrátilec Adam "NEOFRAG" Zouhar. "Naše zápasy nedopadly tak, jak jsme chtěli. Občas o hráčích nerozhodují jen statistiky a bohužel se v týmu objevily interní problémy, kde nám bylo jasné, že se to jen tak nenapraví. Zkrátka jsme museli udělat změnu, protože jsme z toho neviděli cestu ven a vize v týmu týmu byly rozlišné," komentuje nejnovější změnu v sestavě CEO organizace Moritz Straube pro Sazka Esport.

NEOFRAG se s týmem loučí už podruhé. Poprvé však měl svou budoucnost jasnou, v květnu roku 2022 jej ze SINNERS vykoupila organizace OG a Zouhar se vydal na cestu Counter-Strikovou Evropou. Po OG ještě krátce oblékal dres Into the Breach, než se před loňským podzimem zamířil zpět před domácí publikum ve službách Dynama Eclot.

Rok 2024 měl  pro něj být daleko lepším. Vrátil se ke svým někdejším spoluhráčům oskarovi, beastikovi  a SHOCKovi do SINNERS, se kterými měly být NEOFRAGovy ambice znovu velké. Vše ale zůstane doplněno slovem "měly". SINNERS ani po příchodu Adama Zouhara nedokázali opanovat Tipsport CS Winter, v Evropě kromě ESL Challengeru také výrazněji nepřekvapili. 

Z vyjádření Moritze Straubeho navíc můžeme odtušit, že právě NEOFRAG mohl být týmu určitou přítěží. Statisticky byl sice nejlepším riflerem týmu, když na 98 mapách HLTV turnajů nasbíral rating 1.10, avšak jeho působení uvnitř týmu mohlo SINNERS oslabit psychicky. 

S koncem v SINNERS ale NEOFRAGova kariéra nabírá vodu. Po faux pas v Into the Breach není jisté, zda-li by o aktuálně dvaadvacetiletého Čecha měl zájem některý z evropských týmů, ideální situace pro přestupy není ani doma. Vzhledem k nejisté budoucnosti tak jen pár minut po ohlášení konce působení v SINNERS Adam Zouhar na sociální síti X sdílel kontakt na svého agenta, který bude bedlivě čekat na jednotlivé nabídky.
Dle vyjádření organizace NEOFRAGA v SINNERS nahradí majky I Zdroj: SINNERS
Zodpovězena byla i otázka NEOFRAGovy náhrady. Jeho místo v týmu si bude chtít zasloužit Michal "majky" Švancara, který působil v akademii SINNERS od sezony 2023. Jednadvacetiletý rifler dříve hrál i za celky jako Narcis, DTG, eSuba Youngsters nebo Universe. V SINNERS AC se mu dlouhodobě dařilo, statisticky i herně plnit svou roli riflera na jedničku. Je však otázkou, jestli dokáže stíhat tempo hlavního týmu. O podobný přesun z akademie se dříve snažil Patrik "outex" Tomko nebo Roman "dreez" Čomor, ani jedno ze jmen se ale neuchytilo.

Rozklíčována je i výchozí pozice na Tipsport CS Spring, který SINNERS hrají již od příštího týdne. Organizace potvrdila, že po delší době znovu dojde na tzv. coach-peek a do akce vlétne trenér Tomáš "Tomkeejs" Tomka, který se dlouhodobě udržuje v tempu na platformě Faceit.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.