League of Legends

Nejlepší prvoligové i druholigové týmy v top4 Winteru. eSuba těžce propadla

Nejlepší prvoligové i druholigové týmy v top4 Winteru. eSuba těžce propadla
10. 10. 2023
  |  

Zimní turnaj nejlepších domácích týmů Mastercard Hitpoint Winter zná čtvěřici nejlepších, která mezi sebe mimo medailových umístění rozdělí i jedno místo v main stage Sigma cupu a dvě místa v kvalifikačním Gauntletu o možnost reprezentovat CZ/SK region na finálovém turnaji v srbském Bělehradu.

Playoffs přinesly mix výsledků zcela očekávaných s těmi z kategorie obrovských překvapení. Do top4 snadno prošel největší favorit turnaje Entropiq, který zvládl čistě duel s Glore. Reparát a odplata za Svitavy nevyšla eSubě, která prohrála s BRUTE 0:2.

V lower bracketu se na první překážce zastavila cesta Dynama Eclot a Benzo Esports, dál šli UNiTY společně se SINNERS. Druhé kolo losers bracketu pak zastavilo oba dva tradiční prvoligové celky a poslalo dál druholigové objevy letošní sezóny.

Playoff Mastercard Hitpoint Winter | Zdroj: Leaguepedia
Obrovské zklamání zasáhlo především eSubu, nejúspěšnější česká organizace totiž se staronovou sestavou více než dvě bo3 série v zimě již neodehraje. UNiTY totiž tým s modrou hvězdou zcela zaslouženě přehráli a zmařili tak šance na opravu nepovedeného léta. 

Na týmu GLORE pak skončili SINNERS, pro které je rok 2023 pouze jedním velkým zklamáním. Minimálně Gauntlet fázi Sigma Cupu si tak zahraje tým, který tento rok hrál druhou českou ligu.

Mastercard Hitpoint Winter pokračuje střetem Entropiq s BRUTE 17. října od 17 hodin.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč