League of Legends

Nejhorší start eSuby v dějinách, Entropiq pokračuje bez prohry

Nejhorší start eSuby v dějinách, Entropiq pokračuje bez prohry
14. 6. 2024
  |  

Nejvyšší česká lolesportova liga v Mastercard Hitpoint Masters v pátém kole prohloubila krizi eSuby, potvrdila dominanci Entropiq a vynesla slovenskou organizaci na druhé místo soutěže.

OGC s eSubou vstupovali do pátého hracího dne bez výhry, pro jednu z organizací tak mohl zápas znamenat nakopnutí strašidelně rozehrané sezóny. Zatímco u OGC se nejednalo o překvapení, trápící se eSuba nutně potřebovala zabodovat. 

Ve hře plné zvratů a chyb na obou stranách ale Modrá krev opět nakonec vytáhla kratší sirku. V minulosti hvězdná organizace s bilancí 0-5 zůstává poslední, OGC vybojovali cenné vítězství.

Entropiq následně potvrdili nezdolnost proti GLORE, kteří také zůstávají ve stínu jarních výkonů. S obhajujícím mistrem ale půjde body sbírat jen těžko, výsledek tak pouze potvrdil jasné papírové předpoklady.

Mastercard Hitpoint Masters po pátém hracím dni | Zdroj: Leaguepedia

Zápasem kola dle zajímavosti bojů o playoffs byl jednoznačně souboj Dynama Eclot s BRUTE. DNE by v případě úspěchu skočili na druhé místo, BRUTE se mohli soupeři vyrovnat. Díky skvělému výkonu midlanera Silk byli úspěšní BRT, kteří dohnali Dynamo na bilanci 3-2 a hájí postupovou pozici.

Na závěr kola si UNiTY hravě poradili s Parakeet, kteří po úspěšném startu nyní čelí třem porážkám v řadě. Slovenská organizace naopak svítí na druhém místě za suverénními Entropiq, se kterými se potká již v pondělí.

6. kolo také nabídne klíčový zápas o udržení nadějí pro eSubu s GLORE. Sledovat ho můžete od 16 hodin na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč