CS:GO

Návrat luka a příchod M1keyho. eSuba oficiálně potvrdila změny v sestavě

Návrat luka a příchod M1keyho. eSuba oficiálně potvrdila změny v sestavě
10. 8. 2022
  |  

Už za pár chvil nastoupí eSuba do zápasu v CCT Central Europe Series #1 kvalifikace. Bude to oficiálně se (staro)novými tvářemi, kterými jsou Lukáš "luko" Hrabčík a Jakub "M1key" Krausko. Podaří se celku vrátit do titulového mixu?

Organizace eSuba finalizovala změny v CS:GO sestavě. Přichází očekáváné duo luko & M1key, o nichž se v posledních dnech spekulovalo. V případě slovenského hráče Lukáše "luko" Hrabčíka jde o návrat do týmu modré krve, které působil ještě v lednu letošního roku.

„S koncem poslední sezóny jsme cítili potřebu posílit tým o nové hráče a již před summer breakem jsme tak věděli, že do nové sezóny budeme chtít nastupovat v nové sestavě. Prvním krokem byly rozsáhlé tryouty, ve kterých jsme zkoušeli různé kombinace sestav. Tryouty nám mimo jiné ukázali, že s Youngsters jdeme správným směrem, jelikož byli také součástí procesu a figurovali v některých finálních variantách sestav. Pro dobré fungování týmu je důležitá chemie a správné rozdělení rolí v týmu. Kvůli specifickému playstylu, jsme se proto nakonec rozhodli pro příchod dvou nových hráčů,“ začal rozsáhlý komentář k přestupům Team Manager Štěpán Mach. 

Oba hráči mají za sebou rozdílené zkušenosti, jejich mix by však mohl přispět celkovému obrazu a výkonnosti celku.

Jakub "M1key" Krausko
V oficiálním vyjádření také Štěpán Mach potvrdil, jak probíhal skauting mladého talentovaného Slováka. „M1keyho jsme si vyhlédli v FPL-C, kde dlouhodobě podával skvělé výkony a i v tryoutech nás velmi mile překvapil. Na jeho nízký věk ukázal herní vyspělost, přestože ještě nemá tolik zkušeností z nejvyšší úrovně česko-slovenské scény. Už teď u něj vidíme kvality hráče pro základní sestavu a věříme, že v následujících měsících dostane možnost rozvíjet svůj potenciál,“  komentoval.

Lukáš "luko" Hrabčík
Druhou posilou, respektive spíše navrátilcem do sestavy je slovenský in-game leader Lukáš "luko" Hrabčík, který s eSubou již má společnou minulost. 

Také příchod navrátilce a posledního hráče do skládačky eSuby komentoval Štěpán Mach: „Luko v eSubě již v minulosti strávil rok a půl a byl u úspěchů jako výhra MSR 2021, nebo 7.místo na V4 FSF. I přesto, že jsme s jeho působením byli spokojeni, rozhodli jsme se na začátku roku 2022 o rebuild tehdejší sestavy, kde nám více zapadal svým playstylem právě Desty. Během sezóny se s odchodem dvou hráčů ze základní sestavy změnila i týmová dynamika a nejlepší aktuální kombinací bylo právě duo Luko a m1key.”

Nyní je eSuba kompletní a nezbývá nic jiného, než se těšit na co, co bude sestava v rámci lig předvádět. První příležitosti přicházejí, na vrchol sezony v podobě akcí Tipsport MČR, Sazka eLEAGUE nebo slovenské MSR bude muset být tým perfektně připraven.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.