League of Legends

Našlapaní importi a domácí talenti, eSuba odhalila nový LoL tým

Našlapaní importi a domácí talenti, eSuba odhalila nový LoL tým
26. 1. 2023
  |  

Historicky nejúspěšnější domácí organizace do nové sezóny lolesportu staví špičkový roster, který bude mít za úkol zopakovat titul z letních Mastercard Hitpoint Masters a vylepšit poslední výsledky v Evropě.

Modrá krev se už nebude pyšnit pouze domácí sestavou, nabírá tedy pro tým velmi nezvyklý kurz. V organizaci skončili support Vasked, desetinásobný vítěz Masters, jungler Jejky, mladý toplaner Welcom a midlaner Sajator, který přestoupil do Barcelony. Jediný marksman DANY z původního rosteru zůstává.

Z českých hráčů ho doplní pouze toplaner Petr "bobista" Fojtík, přicházející z Dynama Eclot. Na botu se bude mít prostor ukázat talentovaný britský support Gary "FGG" Clarke, dříve hrající za JDXL. Midlane bude patřit polskému hráči Marcin "Warszi" Surała.

eSuba LoL 2023 | Zdroj: eSuba
Nejzajímavější posila pak rozhodně přichází do jungle. Jejkyho vymění Kristian "TynX" Østergaard Hansen, dánský hráč, který strávil tři splity v LEC a dopomohl SK Gaming do playoff nejlepší evropské soutěže. Naposledy hrál ve Španělsku za MAD Lions Madrid a s týmem sestoupil z LVP. Jako záskok budou připraveni zaskočit toplaner Manh "r0bbed" Ha Duc a midař Marek "DVLK" Netrval.
Jungler eSuby Tynx | Zdroj: eSuba
Koučem se znovu po roce stává Krakeer, který před sezónou promluvil i o zkušenostech z Francie: „Ve druhé polovině loňského roku jsem působil jako asistent v nejlepší ERL lize, což mi přineslo spoustu zkušeností. Hlavně co se týče spolupráce s lidmi jako Cody Sun, Febiven, Memento nebo hlavním koučem Kireiem, protože jsou to všechno hráči s bohatými zkušenostmi z nejvyšší úrovně. Část z toho chci přenést i do eSuby a věřím, že naši kvalitu budeme ukazovat už od prvních týdnů v lize.“

Své měl k výběru co říct také Radek "DON LAFFSON" Mikušovský: „Výběru nové sestavy předcházel rozsáhlý scouting okolo 120 hráčů, přičemž Krakeer a Elmo sledovali více než 180 POV záznamů. Do tryoutů pak šlo 40 hráčů z domácí i zahraniční scény, takže variant bylo opravdu hodně, ale osobně jsem přesvědčen, že v rámci možností máme to nejlepší, co šlo sestavit.“

Roster eSuby pro 2023:

  • Top: Petr "bobista" Fojtík
  • Jungle: Kristian Østergaard "TynX" Hansen
  • Mid: Marcin "Warszi" Surała
  • ADC: Daniel "DANY" Novák
  • Support: Gary "FGG" Clarke

Sestavu v akci uvidíme už zítra, Masters startují 27. ledna a všechny zápasy můžete sledovat na Twitch kanálu Hitpointu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč