CS:GO

Navenek přiznaně dlouhý běh, interně nevycházející sprint. Jak se EIQ dostali do aktuální situace?

Navenek přiznaně dlouhý běh, interně nevycházející sprint. Jak se EIQ dostali do aktuální situace?
1. 4. 2023
  |  

Entropiq vstoupili v lednu a únoru do tzv. rebuildovací fáze, alespoň tak o tom mluvili samotní zástupci organizace. Nyní, po několika špatných výsledcích a předvedené hře to však vypadá, že se ke změnám sáhně výrazně dřív, než by se čekalo a chtělo.

Counter-Strike sekci české organizace Entropiq se start letošní sezony hrubě nepovedl. Selhání v play-off zápase o možný postup do důležité ESEA Advanced, výbuch v dalších evropských turnajích a v neposlední řadě chybějící místenka na offline TOP 4 Tipsport CS:GO Praha I. A světe div se, ledy se začala vzápětí otřásat.

Mnoho expertů z komunity od počátku poukazovalo na to, že herní výkonnost mladého slovenského hráče Rudolfa “Rutk0” Kovalčika nemusí být na Entropiq dostatečná, stejně tak se ve zvláštní formě na serveru objevovala polská legenda Michał "snatchie" Rudzki a nevýrazný obraz hry dospěl až do bodu zlomu.

“Due to open policy, It goes without saying that Entropiq has missed majority of our csgo sports goals in the first Q of the year (esea, tipsport and others) Long gone are days of inactivity, we will be trialing players for multiple positions (which our players do know),” uvedl Chief Gaming Office Entropiq, Pavel Klaban, na svůj Twitter účet v úterý večer.

V tu chvíli už to však byla “pouze” reakce na to, co se rozjelo v rámci komunity, kdy kromě fanouškových stránek přidal nekonkrétní Tweet o různých a zvláštních sestavách na tréninkovém serveru Entropiq také jejich bývalý hráč leckr. 

Přitom ještě v únoru, při představování nové CS:GO soupisky mluvil Chief Gaming Officer Pavel Klaban o rebuildovací fázi a vědomí přestavby, která tým čeká. “Krásná otázka. Ale zase poměrně s jednoduchou odpovědí, protože já řeknu naprosto do puntíku to, co jsem řekl i hráčům. Entropiq si je plně vědom, že vstupuje do rebuildující fáze a předpokládáme, že jdeme budovat. Složili jsme pětici, které dáváme maximální podporu, ale samozřejmě máme i nějaká očekávání. Jsme si vědomi toho, že cesta k finálnímu produktu ještě bude, a skutečně se to dá kategorizovat jako step by step proces. Z povahy a podstaty Entropiq je samozřejmě týmem, u kterého je očekáváno, že bude na vrcholu česko-slovenských turnajů a budeme soutěžit o tituly minimálně na domácí scéně,“ reagoval na dotaz Sazka Esport s cíly týmu pro letošní rok.

Člověk zodpovědný za výběr trenéra a skládání mužstva pro letošní rok navíc dodal: “Ano, skromný cíl, respektive řekněme povinný minimální cíl, který si kladu, je, že skutečně chci být minimálně TOP 3 týmem na česko-slovenské scéně. Pozitivní cíl pro tuhle sezonu je souboj o titul mistra ČR a Sazka eLEAGUE. Jsme tady, abychom bojovali o tituly a pokud se nám to nepovede, nezhroutím se z toho, všechno si vyhodnotíme. Ale víme, že teď máme nehotový, čerstvý produkt, který se bude tvarovat nějakým směrem a věříme, že tím správným.”

Správná ta cesta však dle všeho není a hledá se ideální řešení, jak ze začarovaného kola ven. Vzhledem k pravidlům Tipsport CS:GO Road to MČR série, by bylo vhodné pro Entropiq zůstat se 3 CZ/SK a 2 zahraničními hráči, ovšem ani to nemusí být onen scénář, protože v různých variantách se testovala sestava pouze s jedním zástupcem domácí scény. Kompletní však zdaleka nic není a týmu zůstává několik týdnů vzhledem k dalším mezinárodním soutěžím, startu Y-GAMES Pro Series nebo ESEA Season 45.

Otázkou na závěr zůstává, zda by k takovéto divoké rotaci a razantnímu řešení došlo, kdyby tým zvládl zápas se Sampi v rámci decideru skupiny Tipsport CS:GO Praha I. Sestavu totiž kromě tohoto souboje dělil už jen jediný zápas od oné TOP 3 na česko-slovenské scéně. Byť s otazníkem toho, zda by jedna vlaštovka udělala celé jaro.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook Entropiqteam

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.