CS:GO

MSR 2023 už za měsíc! Co nabídne turnaj v Nitře?

MSR 2023 už za měsíc! Co nabídne turnaj v Nitře?
3. 9. 2023
  |  

Už za měsíc se do slovenské Nitry sjedou tuzemské Counter-Strike týmy, aby zde odehráli letošní Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2023 od pořádající agentury Y-zone, která stojí také například za ligou Y-Games PRO Series. Counter-Strike turnaj by měl nabídnout prizemoney ve výši 17 000 eur.

Od 28. září do 1. října 2023 se bude ve slovenské Nitře konat letošní Majstrovstvá SR v elektronických športoch, kde se ve hře Counter-Strike (otázkou zůstává, zda ještě na původní verzi Counter-Strike: Global Offensive anebo již nové CS2) odehraje turnaj o více než 400 000 korun (€17,000).

Celkově by se turnaj, který bude probíhat jako součást výstavy Autosalón Autoshow na výstavišti AGROKOMPLEX Nitra, měla představit šestice česko-slovenských Counter-Strike týmů. Ta kromě prizemoney zabojuje dle webu pořadatele také o slot do uzavřené kvalifikace polského mezinárodního turnaje Hussar Cup 2023. Ten měl být původně na přelomu srpna a září, ale event se zřejmě posunul až za MSR 2023. 

Zajímavé bude sledovat, které týmy se na Slovensku představí. Původní záměr organizátora byl pozvat 4 nejlepší česko-slovenské celky z Y-Games PRO Series 2023, ovšem doposud bylo jasné, jaký bude přesný klíč. Z mezinárodní ligy si totiž 100% vysloužili účast hráči Dynamo Eclot, kteří skončili na 3. místě, na 5. - 8. skončila trojice SINNERS, Cryptova a Entropiq, u posledních dvou se však nevědělo, jak bude jejich Counter-Strike sekce vypadat.

Organizátor nakonec v tiskové zprávě potvrdil, že do Nitry pojedou obhájci zlata z Dynamo Eclot, že zde zažijí premiéru SINNERS Esports, ale že další dva sloty byly rozděleny mezi týmy Sampi a ENTERPRISE v podobě dalších pozvánek, nikoliv postupu ze samotné ligy. Navíc dle slov organizátora patří k dlouhodobé domácí špičce a jsou za prvními dvěma pozvanými také na 3. a 4. místě rankingu Eplayer.

Další, tedy pátý ze šesti slotů, obdržel celek Team UNiTY. Slovenská organizace se tak díky Wild Card nemusí účastnit otevřené kvalifikace, která startuje již 10. září a může se těšit na svoji účast na letošním MSR, které slibuje již zmíněný prizepool přesahující 400 000 korun.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.