Dota 2

Mistrovství světa v Dotě 2? Kvalifikuj se na IESF World Championship 2023!

Mistrovství světa v Dotě 2? Kvalifikuj se na IESF World Championship 2023!
7. 3. 2023
  |  

V srpnu proběhne již 15. ročník Mistrovství světa v esportu Mezinárodní esportové federace! Celý turnaj se letos uskuteční v rumunských Jasech. Mezi šestnáctku nejlepších týmů mají šanci kvalifikovat se i čeští hráči, cesta však rozhodně není jednoduchá.

Cesta na IESF World Championship 2023 vede skrz veřejné kvalifikace, jejichž vítězové postupují ještě na reprezentační turnaj Evropy. Starý kontinent dostal na IESF World Championship 2023 celkem pět slotů (včetně pořádajícího Rumunska), o které se popere 42 zemí! Podobným formátem si projdou také regiony Afriky, pan Ameriky a Asie a Oceánie. Ve hře je celkem 100 000 dolarů a možnost reprezentovat svoji zemi. 

Česká republika se na IESF World Championship 2023 rozhodla pokusit vyslat týmy ve třech esportových titulech: CS:GO, eFootball a právě Dota 2. A zapojit se může úplně každý. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách České asociace esportu, mít české státní občanství a před začátkem regionálního kola být starší 16 let. Kvalifikaci zaštítí největší česko-slovenský esportový portál PLAYzone.cz. 

První kvalifikace se odehraje 15. března 2023, druhá o tři dny později. Dvojice nejlepších z každé kvalifikace postoupí do celorepublikového finále, kde se bude hrát právě o postup do celoevropské kvalifikace, která může České republice zajistit slot na mistrovství světa. Zkusíš své štěstí i ty?

Zdroj úvodní fotografie: IESF

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.