CS:GO

Miluji tuto hru a obětoval jsem tomu vše, není důvod byt nějak nervózní, říká forsyy před V4FSF

Miluji tuto hru a obětoval jsem tomu vše, není důvod byt nějak nervózní, říká forsyy před V4FSF
9. 11. 2021
  |  

David "forsyy" Bílý patří k nejlepším sniperům v CS:GO na domácí scéně. Jak se zpětně dívá na prohrané finále Sazka eLEAGUE, s jakými ambicemi jedou ENTERPRISE do Maďarska na V4FSF a s kým se tam chce utkat?

ENTERPRISE, eSubu a SINNERS čeká za pár dní play-in stage na V4 Future Sports Festival 2021. Jaké ambice má první jmenovaný tým a jeho sniper forsyy? V rozhovoru jsme se ohlédli také za finále Sazka eLEAGUE na FOR GAMES, kde EP mnoho k porážce SINNERS nechybělo.

Před pár týdny jste si se spoluhráči mohli užít finále Sazka eLEAGUE na FOR GAMES. Jak se ti hrálo před fanoušky?

Hrálo se mi skvěle, je tam určitě pár věcí, které by se dali na stage zlepšit, ale jinak vše super. Se spoluhráči jsme si to velmi užili a jsme rádi za tuto zkušenost. Ohledně fanoušků – těm pár lidem, co nám fandilo, bych chtěl moc poděkovat a snad jste si to užili. (smích)

Je druhé místo zklamání nebo jste jej brali všema deseti?

Určitě to není zklamání, jsme velmi rádi za druhé místo, i když jsme podle mého názoru nebyli tak daleko k výhře. Kdyby par situaci dopadlo jinak, tak výhra možná mohla být na naší straně, ale samozřejmě to je CSko a lepší tým vyhrál.

Neptám se náhodou. Vítězství nad SINNERS nebylo daleko. Co chybělo z tvého úhlu pohledu?

Zkušenosti a individuální skill, což Sinners mají zkrátka lepší než my. Nějaké situace dokázali přetavit ve vyhrané kolo, což jsme my nedokázali a tím pádem si získali šnůru vyhraných kol a velkou výhodu. Ale jsme velmi rádi za tento zapas, dalo nám to konfidence a motivaci se dále zlepšovat.

Když se otočíme do budoucnosti. V play-in skupině V4FSF vás čeká Wisla Krakow, Fiend a výběr Maďarska. Co čekat od soubojů s nimi?

Budou to určitě těžké zápasy. Musíme do nich přijít s naší A hrou jak týmově, tak individuálně a plně se soustředit a zaměřit na výhru.

S jakými ambicemi jedete do Maďarska?

Nevím, jestli úplně ambice, ale do každého zápasu půjdeme na 110 % a uvidíme, jak se to vyvine, snad se dostaneme, co nejdál. Poslední dobou jsme tvrdě trénovali, tak snad se nám podaří to přetavit v úspěch.

Pro většinu z vás je to první tak velká evropská akce. Panuje v týmu nervozita?

Určitě ne, velmi se těšíme a jsme v pozici underdoga, takže můžeme jen překvapit. Všichni víme, jak jsme dobří, a že když pojedeme na 110 %, tak můžeme vyhrát i proti lepším týmům. Já se osobně velmi těším až poznám ten rozdíl mezi CZ/SK LAN akcemi a reálnými tier 1/2 akcemi. Snad to nebude naše poslední EU Lanka a překvapíme.

Jak se vůbec případně hráč vyrovnává s tím, že nastupuje na velkém (off-line) turnaji proti soupeřům a před fanoušky?

Já osobně to nějak nevnímám, miluji tuto hru a obětoval jsem tomu vše, tak není důvod byt nějak nervózní. Vím, co dokážu a budu se snažit podat co nejlepší výkon. Mimo toho mam okolo sebe skvělé spoluhráče a jsme v tom všichni spolu, takže si to spise užíváme, než abychom nějak stresovali.

Posléze se do turnaje připojí i světové týmy BIG, Entropiq nebo Gambit. S kým by ses chtěl v turnaji před fanoušky potkat?

Prvně se musíme dostat ze skupin, což bude velmi těžké, ale kdyby se to podařilo, tak bych si chtěl zahrát proti Gambit, protože to je můj nejoblíbenější tým společně s Vitality.

Všichni od vás v týmu se věnují CS:GO naplno. Změnila se nějak příprava v posledních týdnech před V4FSF nebo zůstává stejná? Případně, dokázal bys ji čtenářům přiblížit?

Není žádná speciální příprava, trénujeme 6 dni v týdnu, denně 6 hodin týmově + individuálně každý, jak se cítí. Snažíme se zlepšovat naše slabší mapy a přidávat nove věci na našich dobrých mapách, také jsme změnili par pozici a roli, tak uvidíme, jak to půjde.

Kromě účasti na turnaji v Maďarsku vás čeká opět ESEA Advanced, kde jste nezačali ideálně. Jaký je to návrat po pádu z Premier?

Prohráli jsme par zapasu, ale nebereme si to nějak spatně. Náš cíl je dostat se do play-off a popřípadě se dostat zpět do Premier, ale to nebude nic lehkého. Musíme se rozjet a začít vyhrávat zápasy, pak to půjde samo.

A na úplný závěr se tě chci zeptat, co bys rád vzkázal česko-slovenské CS:GO komunitě, případně našim fanouškům?

Děkuji moc za Vaši podporu, snad vás odměníme super výsledky. Kdo by chtěl, tak mě můžete sledovat na Instagramu - forsyy_ nebo na Twitteru - forsyy_.


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.