CS:GO

Milionoví kluci. GuardiaN podepsal v Sampi, organizace vykoupila Matyse, Adejise a sAvanu

Milionoví kluci. GuardiaN podepsal v Sampi, organizace vykoupila Matyse, Adejise a sAvanu
1. 5. 2022
  |  

Hvězdná slovenská sestava pod křídly Sampi spatřila světlo světa. Podpis volného hráče Ladislava "GuardiaN" Kovácse, ale také výkup trojice kvalitních borců ze současných angažmá a velkých smluv, potažmo podpis neznámého mladíka. Jak vypadá Sampi "superteam", jemuž dal sám zakladatel Jakub Jankto označení a značku milionových kluků?

Je to tady. Sampi spustili oznámení nového "superteamu" na domácí scéně. Přivádí dokonce 3 z 5 hráčů, kteří byli doposud pod kontrakty ve svých dosavadních působištích. Jejich vykoupení tak bylo vázané nejen od samotného zájmu hráčů své kluby opustit, ale také ciframi, které začaly létat éterem jako možné přestupové částky.

Ty by se však neměly vztahovat na největší hvězdu sestavy. Slovenská legenda Ladislav "GuardiaN" Kovács se vrací zpět na trvalé angažmá do domácího celku. Účastník největších světových turnajů naposledy působil v Singularity, z celku však před několika měsíci odešel.

Nový Counter-Strike tým Sampi. Zleva: T4gg3d, sAvana, Matys, GuardiaN, Adejis | Zdroj: Sampi

,,Bavíme se o investici v řádech milionu korun, který byla potřeba k sestavení této pětky. Matys se stal po Forsym dokonce nejdražším hráčem na československém trhu. O hráčích jsme 100% přesvědčeni, že to dotáhnou daleko a herně porostou. Jsou stále mladí a mají před sebou velkou budoucnost. I kvůli tomuto potenciálu nám dává smysl do týmu investovat. Mají na sobě značku milionových kluků. I s touhle tíhou se budou muset vypořádat,” uvedl v oficiálním vyjádřením organizace Sampi její zakladatel, fotbalista Jakub Jankto.

Pokud za Davida "forsyy" Bílého vytáhli SINNERS v té době zmiňovaný milion, respektive sedmimístnou sumu, jenž byla uvedena, je dost pravděpodobné, že k této částce také směřovala výkupní klauzule slovenského riflera s velkým potenciálem, Matúše "Matys" Šimka.

Nemalá nabídka s největší pravděpodobností přiletěla také směrem k dosavadnímu hráči eSuby, slovenské hvězdě Lukáši "sAvana1" Lintnerovi, který byl velmi zajímavým prospektem tuzemské organizace, jenž si jej vychovala z projektu eSuba Youngsters. Z lavičky v ENTERPRISE přichází také In-game leader Adejis, u kterého se předpokládá nejnižší buyout z této trojice.

DNE přichází o trenéra. Bfull se stěhuje do Sampi

Jakub "Bfull" Kokoška, který se k týmu ze zdravotních důvodů připojí později, doposud vedl Dynamo Eclot, které dostal do stabilní pozice TOP4 týmu na domácí scéně. Nyní se středoškolský učitel pokusí povznést také Sampi s hvězdnou sestavou.

Největší rozpaky budí poslední jméno v sestavě. Sedmnáctiletý Michal "T4gg3d" Vrzal si sice vyzkoušel zápasy na nejvyšší domácí scéně, ale především v roli hosta a nebyla jich ani desítka. Nyní bude vhozen do vody v týmu, který má od počátku ambice uspět.
Stane sedmnáctiletý Michal "T4gg3d" Vrzal budoucí velkou hvězdou? | Zdroj: Sampi
Manager týmu Jakub Beránek k hráči doplnil: ,,T4gg3d je naším esem v rukávu. Jsme s ním v kontaktu už delší dobu, talenty jako je on pečlivě sledujeme a když přijde správný čas, zapojíme je do naší sestavy.”

Podle všech předchozích spekulací byl na radaru Sampi jako hlavní terč Filip "AJTT" Dolenský, jeho přestup z Entropiq ošem ztroskotal, což potvrdil i sám zakladtel Sampi a sám hráč se rozhodl vzít si od hraní na pár měsíců pauzu.

Ambice? Do Evropy a ještě dál

Sampi zároveň v oficiálním vyjádření popisují své ambice: ,,Naším cílem rozhodně není pouze tuzemská scéna. Jsme připraveni utkat se proti zahraničním celkům, kvalifikovat se na velké evropské a světové turnaje a obsadit horní příčky HLTV žebříčku. A chceme jít mnohem dál, hlavním cílem je boj v kvalifikacích na největší turnaje, jako jsou IEM Katowice nebo Major.” 

Ačkoliv můžeme jen spekulovat, zda jsou horními příčkami v HLTV žebříčku myšleny pozice v TOP 5, 15 nebo 40, jde o velmi slušnou ambici, kterou tým od prvních chvil má. Nezbývá nyní než věřit, že celek své plány a vize začne naplňovat, pro domácí scénu by to byla zajímavá vzpruha. 

Soupiska CS:GO sekce Sampi

  • Ladislav "GuardiaN" Kovács
  • Andrej "Adejis" Kameništiak
  • Matůš "matys" Šimko
  • Lukáš "sAvana" Lintner
  • Michal "T4gg3d" Vrzal

  • Jakub "Bfull" Kokoška - trenér
  • Jakub Beránek - Team Manager



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.