CS:GO

Michal "leckr" Kadlíček už není v sestavě Entropiq Prague na portále ESEA. Tým opustil také sesL

Michal "leckr" Kadlíček už není v sestavě Entropiq Prague na portále ESEA. Tým opustil také sesL
6. 1. 2023
  |  

Populární domácí hráč Michal "leckr" Kadlíček je zřejmě jednou nohou mimo sestavu Entropiq Prague a organizaci Entropiq. Český IGL už nefiguruje v soupisce týmu na portále ESEA, stejně jako rakouský hráč sesL.

Michal "leckr" Kadlíček
Je konec více než dvouletého spojení leckra a organizace Entropiq? Poslední hodiny jsou na domácí scéně z hlediska přestupů více než turbulentní. 

Už včera odpoledne se totiž objevil na Twitteru samotného hráče příspěvek "dont trust anyone", zároveň z jeho profilu na sociální síti Instagram zmizel veškerý obsah, který byl z velké části spojen se zelenými barvami organizace Entropiq. To by se standardně dalo považovat za porušení smlouvy, ve kterých bývají často mediální povinnosti a sociální sítě uvedeny. Leckrův obsah v dresu Entropiq Prague však zmizel, stejně jako všechno ostatní.

V éteru se však rojí informace o tom, že smlouva in-game leadera vypršela závěrem roku a nyní je hráč free agent. I přesto se ovšem nabízelo, že by pokračování spolupráce mělo být jednou z nejpravděpodobnějších variant. To ale zřejmě nyní padá.

Samotné výstupy (tohoto typu) na sociálních sítích by nemusely vypovídat nic konkrétního o možném konci spojení, které trvá více než dva roky, konkrétně od srpna 2020. Nicméně hráč už definitivně nefiguruje ani v soupisce Entropiq Prague na platformě ESEA. To spekulace jen prohlubuje.

Podobně je na tom taky rakouský sniper Michael "sesL" Higatzberger, který dle dat z ESEA opustil roster už 7. 12. 2022 ve 13:30. Český in-game leader pak večer, tj. 5. ledna 2023 v 17:43.
V případě sesLa je už téměř jisté, že skládá tým z rakousko-německých hráčů, dost možná na ose bývalých No Limit Gaming. U Michala "leckr" Kadlíčka zatím není jisté, jak se celá situace vyvrbí, podle informací PLAYzone.cz a Sazka Esport by však mělo být jisté, že spolupráce brněnské hvězdy a Entropiq Prague už pokračovat nebude.

Brněnský hráč si sice v minulosti vyzkoušel také zahraniční tým, nicméně je spíše pravděpodobné, že zůstane na domácí scéně. Variantou by mohla být sestava s blogg1sem, o níž spekuloval už před nějakou dobou portál PLAYzone, potenciálně by se mohlo nabízet i angažmá v Sampi, kde lídr aktuálně chybí. 

Od zmíněného léta 2020 zažil leckr v Entropiq vzestupy i pády, vystřídala se okolo něho řada zajímavých jmen, ale obrovský úspěch stále chyběl. Za zmínku bezpochyby stojí dvě vítězství v polském turnaji Polish Esport Cup nebo titul z Tipsport 1. COOL League Season 9. V posledním roce to však z hlediska výsledků nebylo vůbec dobré a tým se propadal hlouběji do pole "průměrných" česko-slovenských celků.

V sestavě Entropiq Prague tak zřejmě už zůstává pouze dvojice Josef "MoriiSko" Maurenc & Filip "AJTT" Dolenský, protože mladý makedonský hráč Zoran "xicoz" Markovski už před nějakou dobou uvedl, že si hledá nové angažmá pro sezonu 2023. Vedení tak nečeká jednoduchý úkol v cestě vytvořit konkurenceschopnou sestavu. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.