League of Legends

Město gamingu ožívá: Hitpoint LEGENDS se vrací do Svitav!

Město gamingu ožívá: Hitpoint LEGENDS se vrací do Svitav!
21. 7. 2022
  |  

Po třech letech se finále národní ligy Mastercard Hitpoint Masters vrací do svitavské Fabriky. Fanoušci League of Legends tak po dlouhém čekání konečně zamíří do Svitav.

Česko-slovenské League of Legends se vrací na LAN akce. Po přelomových Prague Champs v O2 universu vyvrcholí před diváky i Mastercard Hitpoint Masters. Hitpoint LEGENDS #5 se odehrají po dlouhé odmlce před svitavským kotlem, ale dle všeho má jít pouze o jednodenní akci.

Do playoff nejvyšší domácí soutěže postupují pouze čtyři týmy, což dělá boj o vyřazovací část o to zajímavější. Ve Svitavách tentokrát ale půjde pouze o jednodenní akci a vzhledem k formátu playoff se tak na stage ukáží tři nejlepší týmy. Město gamingu ožije v neděli 21. srpna

Ze strany pořadatele pro Sazka Esport pomohl  spoluorganizátor a hlavní admin Marek "Krewca" Krejčík objasnit detaily návratu League of Legends do útrob svitavské Fabriky. „S Riot Games jsme řešili Hitpoint LEGENDS už delší dobu a mám velkou radost, že se nám konečně podařilo vyřešit poslední nutné záležitosti,” podělil se o své bezprostřední pocity Krejčík.

 


Proč se z Hitpoint LEGENDS stává jednodenní akce? „Vše jsme důkladně konzultovali se zástupci Riot Games, kteří sami pořádají eventy založené pouze na finálovém zápase. Chtěli jsme ale našim fanouškům přinést celý den toho nejlepšího League of Legends u nás v koncentrovaném balení, takže diváci mohou přijet ráno na boj o EU Masters, vychutnat si finále a po nezapomenutelné párty na závěr večera sednout na ranní vlak,” odtajňuje organizátor průběh příprav návratu do Svitav. 

Ze Svitav se stal stánek domácího League of Legends a dlouhá léta to byla pro domácí komunitu akce, na které nikdo nesměl chybět. Nedávné Prague Champs ale nastavují laťku vysoko, což si uvědomuje i samotný Hitpoint: „Prague Champs nám ukázalo, jak vysoko se dá v našich končinách stoupat a nyní, obohacení zkušenostmi z O2 universa, chceme zase slyšet ten nejlepší Svitavský kotel!”
Mastercard Hitpoint Masters přináší v letním splitu řadu velkých překvapení. Přestože eSuba oslavila ligový titul už dvanáctkrát, tentokrát jí reálně hrozí nepostup mezi nejlepší čtyřku. Dlouhodobá jednička domácí scény sice prvenství ztratila už na jaře, kdy trůn uzmula hvězdná soupiska Entropiq, přesto ale eSuba dokázala postoupit na EU Masters a před letním splitem byla považována za druhý nejlepší tým domácí scény.

Tento status ale eSubě chce uzmout Dynamo ECLOT a v ligové tabulce se před ní drží také SINNERS. Hráče eSuby navíc v posledních dvou kolech čekají právě Dynamo ECLOT a Entropiq, nejlepší dva týmy letního splitu. Na záda Jejkymu a spol. dýchá tým BRUTE, který nad eSubou v lize dvakrát zvítězil a v případě rovnosti bodů tak postoupí díky lepšímu vzájemnému zápasu. V závěru ligy má navíc daleko snazší los, jelikož se utká proti sousedům v tabulce z týmu Cryptova a na závěr s posledními Dark Tigers, kteří drží bilanci 1:11.

Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint.cz

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka