CS:GO

Měnit hráče po pár měsících by znamenalo vrátit se zpět, komentuje situaci manažer Entropiq Prague

Měnit hráče po pár měsících by znamenalo vrátit se zpět, komentuje situaci manažer Entropiq Prague
11. 1. 2022
  |  

Entropiq Prague vstupují do této sezony beze změn na soupisce. My jsme bezprostředně po oznámení na sociálních sítích Entropiqu vyzpovídali muže, který v minulé sezoně spojil své jméno s tuzemskou sekcí zelených masek, manažera Vojtěcha "StormZ" Petra.

Vojto, když se ještě vrátíme k roku 2021, na závěrečném offline turnaji (MČR) sis vyzkoušel pozici kouče, když ses objevil za zády své sestavy, nicméně podle příspěvků na svém Twitteru jsi s výkonem nebyl spokojen, jaké pocity a zkušenosti sis ze stage odnesl?
Po dvou prohrách s Dynamem se asi těžko může mluvit o spokojenosti, výhra nad Glore byla čistá povinnost, tam jsem ani jako kouč nemusel nic dělat, kluci to zahráli dobře.  Osobně jsem měl pocit, že jsem mohl dát klukům víc v zápasech s Dynamem a utekly mi věci, které jsem měl vidět. Proto ta nespokojenost z mojí strany. Jinak to byla skvělá zkušenost, samozřejmě jsme chtěli lepší výsledek, ale minulost je minulost, vzali jsme si z toho, co jsme mohli, poučili se a pokračujeme dál.

Je za námi oznámení, že EIQ Prague se do přestupových tahanic nezapojí, jak jsi prožíval přestupové období ty, jako manažer?
Osobně seděl u počítače s popcornem a sledoval, co se u ostatních bude dít, asi jako většina fanoušků naší scény. Člověk ze zákulisí něco zaslechne, jsem zvědavý, jak to dopadne. Mám hlavně radost z toho, jak to dopadlo u nás.
Entropiq je jeden z největších, ne-li největší domácí klub a z principu chceme spolupracovat s talentovanými hráči, o které bude zájem.
Mnozí se mohou podivovat nad tím, že po minulé sezoně nepřišly žádné změny, byly kolem týmu nějaké dohady?
Měli jsme pár rozhovorů s hráči odjinud, ale všechno spíše informační. Pracovali jsme s několika variantami dalšího postupu, ale zůstat v téhle sestavě nám dává největší smysl.

Byly ve hře i případné odchody ze sestavy, které byste museli řešit? Dlouho se mezi fanoušky hovořilo například o odchodu AJTTa.
Odchody úplně ne, určitě si nemyslím, že by nějaký hráč sám chtěl odejít. Nabídky přišly, náš cíl ale byl udržet tým pohromadě a dodržet tak plán, který jsme si v létě s příchodem Kwertzze a Rejina načrtli.

Můžeš přiblížit, koho se nabídky týkaly? A proč jste se rozhodli je odmítnout?
Entropiq je jeden z největších, ne-li největší domácí klub a z principu chceme spolupracovat s talentovanými hráči, o které bude zájem. My ale věříme, že udržet sestavu pohromadě je správná volba a jsme rádi, že se nám to podařilo.
Vojtěch "StormZ" Petr na Vodafone MČR 2021 | Zdroj: Entropiq
Když budeme konkrétní, co se personálií týče. Stále pokračujete s rejinem. Věříte této mezinárodní cestě? Nepřemýšleli jste do toho mixu přidat ještě českého coache?
Věříme, Allan toho hodně změnil a ukázal nám, jak funguje analytik z tier 1 scény. Ze začátku to byl dost velký šok, ale myslím, že jsme si na to zvykli, rozhodně bychom se nevraceli zpátky.  Rozšířit trenérský kádr Entropiq Prague určitě není vyloučené, zvažovali jsme to v rámci výsledků, které nebyly nejlepší na konci roku, zatím to ale nebyl focus point, soustředili jsme se na jiné věci, do budoucna to ale určitě je něco, co budeme zvažovat.

Je nezvyklé, že sestavy zůstávají po mezisezonní pauze neposkvrněny, co vás přimělo takto učinit?
Myslíme „long term“ vážně. Vitality si také po změnách nechávají několik měsíců na to, aby se sehráli a začali fungovat, nevidím důvod, proč to dělat jinak. U nás došlo s příchodem Rejina k obrovským změnám, přemýšlíme o hře jinak, komunikujeme jinak, trénujeme jinak.

Všechno to chce čas. Měnit hráče po pár měsících by znamenalo vrátit se zbytečně zpět o několik měsíců, a to nejen herně, ale taky v práci performance a mental koučů. Výsledky nejsou vždycky jediný ukazatel celkové kvality týmu, my jsme s něčím takovým v organizaci počítali. Cíle pro Entropiq Prague jsou stále jen ty nejvyšší, a to nejde uspěchat.
Mluvím určitě i za kluky, když řeknu, že v Evropě se chceme posunout do ESEA Premier a vyšplhat se na HLTV žebříčku.
Zároveň jsi zmínil, že pokud nepřijdou změny sestavy, dojde k úpravě herního stylu, můžeš nastínit, jak se vám to zatím daří?
Myslím si, že posun byl vidět už v ESEA Advanced playoffs, kde jsme odehráli dobrý zápasy proti silným soupeřům. Týká se to hlavně komunikace a různých in game prvků.

Kolem leckra tak bude panovat možnost pracovat se sehraným týmem, jaké jsou vaše ambice pro rok 2022?
Jen ty nejvyšší, chceme se vrátit na špičku naší scény. Myslím si, že tady máme týmům dost co vracet. Mluvím určitě i za kluky, když řeknu, že v Evropě se chceme posunout do ESEA Premier a vyšplhat se na HLTV žebříčku, hlavně tam zůstat a dokázat, že patříme do Evropy. Že chvíli trvá, než se tým sehraje, je jedna věc, nemůžeme se za to ale schovávat.

A v neposlední řadě, co bys vzkázal fanouškům Entropiq Prague před začátkem nové sezony?
Jedno velký díky! Já sám si třeba komentáře pod příspěvky a články čtu, občas to číst je bolest, ale vidět věrný fanoušky, co fandí, i když se nedaří, je skvělý pocit.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.