CS:GO

MČR v Brně zná rozlosování skupin, Sinners mohou narazit na Enterprise, Eclot čeká ve skupině eSuba

MČR v Brně zná rozlosování skupin, Sinners mohou narazit na Enterprise, Eclot čeká ve skupině eSuba
24. 10. 2022
  |  

V extrémně vyrovnané sezóně jsme letos na CZ/SK scéně poznali hned několik různých vítězů nemalého množství turnajů, kdo ale zvedne nad hlavu nejpopulárnější trofej? Mezi tuzemskou smetánkou nemohou chybět účastníci Sazka eLEAGUE, tedy týmy Sinners, Enterprise, Dynamo Eclot, eSuba, Entropiq Prague a Cryptova, osmičku doplňují sestavy Sampi a Universe. Dnes proběhlo rozlosování základních skupin a verdikt zní následovně: Obhájci titulu ze Sinners nastoupí ve skupině B, rivalové v dresech Dynama Eclot naopak rozjedou svojí show v A.

Ze tří zastávek MČR tour vzešla velmi vyrovnaná osmička účastníků letošního MČR, které se v termínu 2.11. – 6.11. odehraje na brněnském výstavišti. Devět dní před startem turnaje organizátorský tým PlayZONE odhalil složení jednotlivých skupin, které si nyní představíme.

Skupina A

Složení: Dynamo Eclot, Entropiq Prague, eSuba, Universe

Celek Dynamo Eclot na začátku října přeskočil Sinners v HLTV žebříčku a od té doby všichni čekáme na vzájemné měření sil, k tomu v rámci MČR dojde nejdříve ve vyřazovacích bojích, oba favorité se  totiž musí přebrodit skupinovou fází. Sestava v čele s K1-FiDou v úvodním zápase vyzve tým Universe. Poslední kvalifikovaný tým se může spolehnout na obrovskou aimovou vybavenost a zkušenosti z různých týmů, "Supertým nechtěných" je však mnohými odsouván až na druhou kolej a nepředpokládá se, že by měl Dynamo Eclot výrazněji potrápit.

Velmi vyrovnaným by pak měl výt duel mezi eSubou a Entropiq Prague. Modrá krev má za sebou dvě druhá místa, když ve finále eLEAGUE nestačili na Enterprise, na MSR byli zase nad jejich síly hráči Dynama Eclot, naopak tým Entropiq Prague stále na větší úspěch nechává své fanoušky čekat. Právě toto měření sil ale lze označit za velmi směrodatné, co se postupu do play-off týče.
Loňské MČR ovládli hráči Sinners, povede se jim zakončit zlatý hattrick?

Skupina B

Složení: Sinners, Enterprise, Sampi, Cryptova

Hříšníci v seriálu MČR tento rok nezískali jediné prvenství, v Bratislavě nestačili během finálového klání na sestavu Apeks, v online prostředí naopak brali bronzovou příčku po semifinálovém zaváhání s týmem Sampi a skalpu eSuby v souboji o bednu. Ještě horší scénář pak nabídla poslední zastávka, v Praze jim místo mezi trojicí nejlepších uzmuli v těsné přetahované hráči Enterprise. Ani play-off Sazka eLeague partě kolem beastika nesedlo a úspěch na MČR je tedy jakousi povinností, kterou si Sinners určili. Hned úvodní zápas pro ně ale může být velmi zajímavý, své ambice budou muset prokázat proti hladovým hráčům Cryptovy, kteří větří úspěch po sympatických výkonech během celé sezóny. Ostravanům se povedlo dokráčet do play-off Sazka eLEAGUE, úspěšně se navíc kvalifikovali na dva turnaje z MČR tour a ukazovali v nich ostré lokty.

Ve skupině B se také představí nebezpečná sestava Enterprise, v případě výher obou favoritů v prvních zápasech tak bude k vidění repríza loňského finále, kterou se budou snažit znemožnit hráči Sampi. Pro MATYSE tak bude úvodní zápas jeho sestavy hodně osobní, v dresu EP loni bral na MČR stříbro, letos naopak svého bývalého zaměstnavatele bude chtít nechat ve skupinách.

Zdroj úvodního obrázku: Facebook @mcrpc.cz

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.