League of Legends
CS2
MCR 2023

MČR se po roce vrací do Brna, nabídne nový pavilon i BO5 finále

MČR se po roce vrací do Brna, nabídne nový pavilon i BO5 finále
2. 11. 2023
  |  

Přesně týden nás dělí od startu posledního letošního turnaje Tipsport MČR v herním titulu Counter-Strike 2. V polovině listopadu pak samotný turnaj vyvrcholí na velkém MČR v Brně společně se zápasy v League of Legends, EA FC i mobilními hrami.

Podeváté se MČR v počítačových hrách odehraje jako součást festivalu LIFE!, premiérově se ale představí v novém pavilonu P, který je nejmodernější a nejrozlehlejší halou na BBV Brněnském výstavišti. Vůni novoty ale přehluší od 24. do 26. listopadu stovky fanoušků tuzemského esportu.

Ty kromě největších herních titulů Counter-Strike a League of Legends budou bavit desítky stánků různých vystavovatelů, více než stovka herních zařízení nebo speciální show rapperů Maniaka a Marpa s TroubleGangem. Do města esportu, jak je Brno ve spotech PLAYzone prezentováno, se chystají i populární osobnosti české herní a streamovací scény. Díky svému rozmanitému programu nabídne MČR zábavu pro celou rodinu, vstupenka na videoherní svátek roku totiž opravňuje návštěvníka i ke vstupu do jiných částí dříve zmíněného festivalu.

„I letos připravujeme oslavu pro každého. Je jedno, zda patříte mezi náročné pařany, občasné hráče, nebo vás baví jen jejich sledování. Nezáleží, zda preferujete nabušenou herní sestavu, nebo si občas zahrajete na mobilu. Na MČR najdete spoustu zábavného programu, určeného právě vám. Během let se festival otevřel široké veřejnosti a dnes jde o událost určenou pro každého,“ popisuje Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone, která MČR organizuje.


Souboje o miliony, rapperská show i hvězdy YouTube

Nejlepší čtyřka týmů Counter-Strikového turnaje Tipsport MČR svede souboj o jeden milion korun v nové verzi oblíbené hry. Největší pozornosti se ale bude těšit tým Dynamo Eclot, který v případě vítězství na Brněnském Výstavišti získá jako první tuzemský celek Tipsport Grand Slam a tedy bonusové dva miliony. Před finále, stejně jako loni, diváky pobaví a nažhaví na samotný vrchol sezony Halftime Show.

Hlavní tváří letošního vydání se stal rapper Marpo za doprovodu TroubleGangu, své fanoušky poctí hudební vložkou i rapper Maniak. Interpreti se na stage vrátí i po korunovaci nových, či staronových českých mistrů střeleckého řemesla, aby roztančili publikum během speciální MČR party.
Hlavním tahákem letošní Halftime show bude rapper Marpo | Zdroj: Tisková zpráva PLAYzone
Kromě finálových zápasů nejsledovanější hry pokrývané pořadatelem  mohou lidé na festivalu navštívit i obrovskou gamingovou zónu, kde je možné si vyzkoušet nad stovku špičkových herních sestav, mobilních telefonů, počítačů, konzolí nebo virtuální realitu. 

V LAN prostředí odpálí druhou sezonu MČR FC powered by Hyundai i elita česko-slovenského virtuálního fotbalu, která si při vydání letošního vydání hry musela zvykat na přejmenování titulu FIFA na EA FC. Na své si přijdou i fanoušci mobilních her. Samsung MČSR přinese hry Brawl Stars a League of Legends: Wild Rift. 

Právě počítačový kolega této hry po několikaleté pauze do pavilonu P přitáhne i fandy klasiky League of Legends, která bude k mání během Pringles Challenge. V neposlední řadě nové, v pořadí již osmé, jméno pozná i dosavadní osazenstvo NVIDIA Síně slávy českého esportu.

Do síně slávy českého streamovacího světa by se dala zařadit jména jako Xnapy, MenT či Herdyn, i ti ale místo síně slávy zavítají do Brna. Kromě internetových tvůrců se můžete těšit i na oblíbené cosplayery a cosplayerky. Kompletní program MČR 2023 naleznete na odkaze.
Po pavilonu P se budou kromě fanoušků a osobností internetové scény procházet i cosplayeři | Zdroj: Tisková zpráva PLAYzone

Vstupenky

Všechny vstupenky si fanoušci mohou zakoupit na oficiálních stránkách MČR. Základní jednodenní vstup vyjde na  příjemných 200 Kč, Premium balíček se vyšplhá na 459 Kč. Kompletní třídenní balíček Premium stojí 999 Kč a držiteli kromě lístků do tomboly, poukazů na RedBully nebo exkluzivní visačky s klíčenkou zajistí i vstup na sobotní MČR party společně s rezervovaným místem před stagí.

Pro labužníky si organizátor přichystal i třídenní VIP balíček, ve kterém kromě prémiových výhod získají vstup do VIP zóny, poukaz na MČR merch, podepsaný plakát vítězů turnaje ale hlavně nedělní exkurzi do backstage s vedoucím projektu MČR. Cena tohoto luxusního balíčku je 2 999 Kč. Jak již bylo zmíněno v úvodu, všechny vstupenky opravňují návštěvníky k návštěvě celého festivalu Life!, který obsahuje sekce SPORT Life!, DANCE Life! nebo třeba IN-JOY Life!.

 


Zdrojem úvodní fotky i citací je tisková zpráva PLAYzone

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.