League of Legends

MČR nabídne plnohodnotnou sezónu ve Wild Riftu. První kvalifikace startuje již 4. dubna

MČR nabídne plnohodnotnou sezónu ve Wild Riftu. První kvalifikace startuje již 4. dubna
3. 4. 2021
  |  

Fanoušci mobilních her by měli zbystřit. V roce 2021 se organizátoři MČR rozhodli pro zařazení Wild Riftu do koloběhu sezóny.

Podle všeho to vypadá, že Wild Rift dostal přednost u organizátorů před klasikou v podobě HearthStonu, který zatím v rámci MČR seriálu oznámen nebyl. A to i navzdory faktu, že byl nedílnou součástí akce několik let. Nicméně to nevypadá, že by to musel být úplný konec HearthStonu na MČR, jen jej zřejmě uvidíme v nějaké "osekané" podobě. Zároveň byl HearthStone nedílnou součástí týmů jako eSuba, Entropiq, Inaequalis nebo Eclot. Otázkou ale zůstává, jak se týmy postaví k Wild Riftu.
Zpátky však k formátu celé sezóny. Ta se totiž bude opět skládat z jednotlivých sérií, tedy otevřených turnajů a následných finálových turnajů, ve kterých se budou sbírat body do MČR seriálu. Důležitou součástí bude také Midseason turnaj o více než dvojnásobnou porci bodů.

Následně by 5 nejlepších na základě zisku bodů měl čekat postup přímo na Samsung MČR 2021, týmy na 6. až 21. místě dostanou následnou pozvánku do závěrečného Last Call turnaje o poslední místa.

První série startuje již na Velikonoční neděli, další následují také poslední den v týdnu, vždy od 16:00:

Pro hráče mobilního League of Legends se tak otevírá cesta ukázat se před fanoušky domácí scény. Vedle Wild Riftu se v seriálu MČR v mobilních hrách představí také hra Brawl Stars. Více o kvalifikacích a systému na webu pořadatele z Playzone.cz.

Zdroj úvodní fotografie: @Playzone.cz / MČR
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.