CS:GO
MCR 2023

MČR je připraveno na rozšíření. Akce se uskuteční v největším výstavním pavilonu střední Evropy

MČR je připraveno na rozšíření. Akce se uskuteční v největším výstavním pavilonu střední Evropy
2. 8. 2023
  |  

Letošní finále celoročního snažení ve hře Counter-Strike a případně dalších titulů se odehraje tradičně v Brně v rámci BBV - Brněnského výstaviště a festivalu Life!, nicméně tentokrát v největších prostorách, které místo umí nabídnout.

Dlouholetá stradice spojení Brně a jeho výstaviště s agenturou PLAYzone a její organizací celoročního seriálu MČR, jehož finále nabízí fanouškům expo (veletrh) a finálový turnaj a zápasy, pokračuje už od roku 2015 a letos tomu nebude jinak, ovšem ne v tradičním pavilonu jako doposud, nýbrž v hale Pavilon P.

K tomuto kroku se všechny strany odhodlaly vůbec poprvé a nejnovější výstavní hala v areálu BBV - Brněnské výstaviště s již zmíněným názvem Pavilon P, která je největším výstavním pavilonem ve střední Evropě, nabídne již na podzim fanouškům další skvělou esportovou podívanou. 

„Díky přesunu do větší haly můžeme nabídnout návštěvníkům herního veletrhu větší komfort, a zároveň připravit MČR na další rozšiřování. Aktuálně počítáme s tím, že zaplníme dvě třetiny plochy haly, i tak ale bude letošní rozloha rekordní,“ uvedl v oficiální tiskové zprávě Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone. 
Šéf agentury a zároveň i předseda České asociace esportu také uvedl: „Věřím, že se v listopadu potkáme v Brně v hojném počtu. Velmi mě těší, že díky novým i věrným fanouškům se nám daří naplňovat dlouhodobý cíl: rozvíjet nejlepší herní festival v Česku a na Slovensku.“ 

Na herním festivalu, který je součástí velké akce Life!, která ve stejném termínu na výstavišti v Brně probíhá, by se fanoušci měli dočkat finálového turnaje ve hře Counter-Strike, který nabídne souboj o rovný milion korun pro vítěze. Kromě trojnásobného vítěze, týmu SINNERS, si na zisk trofeje brousí zuby také Dynamo Eclot, které ovládlo letošní dvě zastávky seriálu Tipsport MČR Praha a Bratislava. 

Vedle toho by se měla na akci v Brně odehrát také jedna z prvních offline LAN akcí, dost možná ta první, na domácí půdě ve hře FIFA 24, respektive od podzimu již EA SPORTS FC. Akce je také pověstná řadou stánků vystavovatelů, kterými jsou na jedné straně samotné týmy, na druhé pak partneři a další značky, které se zde předvádí, zpravidla nechybí ani řada soutěží, tombola, účast influencerů i cosplay.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.