CS:GO

MČR 2023: Cryptova obměnila roster a na Tipsport Praha II by mohla zamířit rovnou do skupiny

MČR 2023: Cryptova obměnila roster a na Tipsport Praha II by mohla zamířit rovnou do skupiny
1. 9. 2023
  |  

Ostravská organizace Cryptova sice musela oznámit před několika týdny, že utlumuje své aktivity full-time programu, ovšem nyní, v závěřu srpna přišla s angažováním nové Counter-Strike sestavy, což vypadá jako fit-fit pro oba. Zjednodušeně řečeno tým pod názvem indePendent získá částečně zázemí, značku a také MČR body, které by mohl stačit na účast přímo ve skupině Tipsport Praha II 2023, organizace naopak dostává prezentaci i v závěru roku, který pro ně vypadal více než dobře, ale pak se zasekl...

Česko-slovenský Counter-Strike rybníček se rozrostl o další zajímavou vypadající sestavu. Tu tvoří nejen slovenský trenér Matej "forji" Kmiť, ale také pětice kvalitných borců, kteří toho na tuzemské scéně mají více než dost. V sestavě, která se začala prezentovat nejprve jako mix indePendent najdeme Lukáše “capseN” Koláčného a Filipa “AJTT” Dolenského, dvojici spoluhráčů z BRUTE nebo Entropiq, také dosavadního hráče Cryptovy kinza a Jana “HONES” Urválka společně s Rudolfem "Rutk0" Kovalčikem. 

Sestava, kterou následně angažovala organizace Cryptova, která jednak pustila talentovaného Oldřicha “PR” Nového do MOUZ NXT, druhak nechtěla nadále bránit hráčům v dalším angažmá poté, co ona sama musela ultumit své aktivity, tak dostává nový náboj. Angažmá pod touto značkou totiž umožňuje nejen možné zviditelnění se na domácí, respektive zahraniční scéně, ale také zajímavý přísun MČR bodů.

Organizace Cryptova totiž rozjela letošní sezonu Tipsport MČR skvěle, když na první zastávce, která se konala ve Vodafone PLAYzone areně obsadila třetí místo za SINNERS a Dynamo Eclot a na druhé se dostala do TOP 6, když v decideru skupiny padla s týmem Entropiq. Toto úsilí vystřílelo samotnému týmu stovku bodů, navíc body přidá i kinzo a případně po drobných i další hráči.

Společně by tak mohl bodový zisk stačit na klíčovou věc - přímo pozvánku do skupinové fáze Tipsport Counter-Strike Praha II 2023. To nejen, že by mohlo týmu zajistit vyhnutí se otevřeným kvalifikacím a nevyzpytatelné closed kvalifikaci, ale mohlo by to pomoci také zisku dalších klíčových bodů, které se mohou hodit v seedingu vrcholu tuzemské akce roku - Tipsport CS MČR 2023. 

Aktuálně (k 1. 9. 2023) patří Cryptově 4. místo v žebříčku MČR bodů se ziskem 1052,5 bodů a ztrátou 120 bodů na třetí místo, nicméně náskokem více než 300 bodů na 5. tým Entropiq.

Zdroj úvodní fotografie: cryptova.gg / MCR 2022

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.