CS:GO

MČR 2021 a nejnovější protipandemická opatření? Hráčů se nedotknou, fanoušků ano

MČR 2021 a nejnovější protipandemická opatření? Hráčů se nedotknou, fanoušků ano
19. 11. 2021
  |  

Nepřijemná situace s pandemií v Česku, má dopad i na veřejný život a po 17. listopadu, kdy začala padat další opatření, se mnoho lidí ptalo jak bude MČR vypadat a zda bude s fanoušky. Organizátor přidává odpovědi a ujišťuje: MČR bude.

Poslední dny mění tuzemsko opět do země velmi zasažené opatřeními vlády související s pandemií. Reagovat na tato opatření musí také velké akce a festivaly, jedním z nich je bezpochyby i brněnský LIFE! jehož součástí je i Vodafone MČR 2021. Jaký vliv budou mít poslední opatření, platná od pondělí 22. listopadu, na průběh akce? Portál PLAYzone odpovídá na nejdůležitější otázky na svém webu.

Kteří fanoušci se na akci dostanou?

  • Ti, kteří jsou plně očkováni nebo mají doklad o prodělání SARS-CoV-2 v posledních 180 dnech
  • Ti, kteří mají první dávku (dvou-dávkového očkování) nebo od poslední dávky neuběhlo 14 dní - musí se prokázat negativním testem RT-PCR, který není starší než 72 hodin
  • Ti, kterým je méně než 12 let mají vstup bezproblémový
  • Ti, kteří nejsou očkovaní a zároveň jsou ve věku 12 - 18 let. I v tomto případě se musí prokázat testem RT-PCR, který není starší než 72 hodin

Detailní hygienická opatření najdete i na samostatných stránkách výstaviště v Brně.

Hráči jako sportovci

Pro hráče neplatí tak striktní opatření týkajících se zejména očkování proti Covid-19, tedy i neočkovaní hráči se podle vyjádření na akci dostanou. Patrně je však jasné a dá se očekávat, že budou muset splnět různá další opatření, ať již formou PCR testování před akcí, nutností a dbáním na dodržování respirátorů, rozestupů a další.

Více informací o aktualitách a MČR najdete také na Facebook události.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.