League of Legends

Mastercard Hitpoint Masters: Po půlce základní části vedou Entropiq, boj o play-off bude vyrovnaný

Mastercard Hitpoint Masters: Po půlce základní části vedou Entropiq, boj o play-off bude vyrovnaný
19. 2. 2023
  |  

Tuzemská nejvyšší League of Legends soutěž Mastercard Hitpoint Masters je ve své polovině. Jak si vedou jednotlivé celky? Ohrozí někdo Entropiq na čele? A vzchopí se ještě Inside Games?

Na domácí League of Legends se v posledních dnech a týdnech řešila zejména kauza hráče Tibora "Charca" Charčenka z celku Sampi. Paradoxně od toho, kdy se začala probírat v médiích, dokázali Sampi postupně porazit v nejvyšší soutěži týmy Cryptova, Dynamo Eclot a Inside Games, čímž se odlepili ode dne, kde měli 0:4. Litovat tak hráči Sampi mohou předchozí porážky s BRUTE. Ale už jen díky této sérii se v polovině základní sezony drží na dosah play-off se skórem 3:4.

Největšími konkurenty v boji o TOP 4, což je umístění zajišťující vyřazovací část Masterscard Hitpoint Masters, budou s největší pravděpodobností celky Cryptova (3:4), SINNERS a Dynamo Eclot (oba 4:3). Zejména v případně DNE jde o relativní pokles formy a překvapení, když tým připisuje nečekané porážky v BO1 duelech základní části. 
Vrchol tabulky naopak patří podle očekávání Entropiq, kteří se skórem 7:0 chtějí opět česko-slovenské League of Legends scéně záda a zajistit si postup do evropské soutěže EMEA Masters 2023. Aktuálně stříbrnou pozici drží eSuba, která se před letošní sezonou rozhodla všechno vsadit na jednu kartu a upustila od všech ostatních sekcí (vyjma CS:GO Academy), kromě full-time programu pro League of Legends tým. 

Spodní patra tabulky patří BRUTE (2:5) a Inside Games, kteří jsou beznadějně poslední se skórem 0:7. V obou případech se už nedá předpokládat, že by měly zmíněné celky zamířit do bojů o play-off, naopak budou muset počítat, jak se po ročníku 2023 vyhnout baráži nebo pádu do nižší soutěže.

Tabulka Mastercard Hitpoint Masters 

  • 1. místo - Entropiq - 7:0
  • 2. místo - eSuba - 5:2
  • 3. místo - Dynamo Eclot - 4:3
  • 3. místo - SINNERS Esports - 4:3
  • 5. místo - Cryptova - 3:4
  • 5. místo - Team Sampi - 3:4
  • 7. místo - BRUTE - 2:5
  • 8. místo - Inside Games - 0:7

Zdroj úvodní fotografie: YouTube / Entropiq

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.