CS:GO

Martin "zur1s" Sláma o budoucnosti, FPL, Prodigy i své roli: S AWP si věřím

Martin "zur1s" Sláma o budoucnosti, FPL, Prodigy i své roli:  S AWP si věřím
10. 1. 2023
  |  

Vypadá to, že budoucí angažmá Martin "zur1s" Sláma stále hledá. Několik měsíců se učí od těch nejlepších v FPL a zároveň mu za zády stojí agentura Prodigy. Kam se nakonec budou ubírat kroky domácího AWP hráče? Nejen to jsme řešili v rozhovoru pro Sazka Esport.

Máš za sebou turbulentní rok 2022, kde jsi hrál za Sampi, byl jsi na zkoušce v eSubě i v The Prodigies. Jak ten rok zpětně hodnotíš?
Tento rok byl opravdu nahoru a dolů. Musím říct, že i přes to vše jsem ten rok bral jako velký úspěch i když to možná tak na první pohled nevypadá. Sampi mi dali dost po týmové stránce. eSuba mě naučila zas to, že 100 % vím, že chci hrát AWP, a že týmová stránka je mega důležitá. Také jsem si tam uvědomil, co od teamu chci. Prodigy mě jako hráče posunuli úplně na jinej level co se myšlení týče a uvědomil jsem si, jak je třeba makat. Také jsem se dostal do FPL, a to musím říct je asi ten největší úspěch roku 2022 a díky tomu ještě teď čerpám nějaké know-how od T1 hráčů snažím se i lidí jako je JW ptát na rady, jak komunikovat atd a prostě celkově je to velký pokrok pro mě jako hráče.

Můžeš čtenářům přiblížit, jak ses vůbec k agentuře Prodigy dostal?
Kamarád viděl post od Prodigy, že hledají AWP tak jsem tam napsal a bylo. Shodou náhod jsem se zrovna dostat do FPL, takže to nebyl velký problém.
 
Zároveň jste si s KWERTZZem přímo v týmu zahráli. Byla to rozdílná zkušenost oproti dosavadním angažmá?
Byla to obří změna, co se přístupu lidí v teamu týče. Oproti CZSK tu každý makal na 120 % i když to nebyl úplně full-time. Ty hráči do toho dávali 2x více než většina czsk hráčů tu.
 
A co to pro Tebe znamená, že jsi součástí této agentury? Jaké to má pro tebe výhody a možnosti?
Má to asi jednu zásadní výhodu i když uvidíme, ale jde o to, že oni vlastně pro tebe, jako hráče hledají nějaké angažmá s tím, že mají kontakty dá se říct všude, ale uvidíme, jak se ukážu v FPL to bude asi hlavní teď dokázat těm nejlepším hráčům světa, že na to mám.
 
Takže ti pomáhají s hledáním angažmá, podobně jako ve sportu jsou různé agentury zastupující hráče?
Ano, přesně tak.
Další rok a ty jsi oznámil, že skutečně hledáš angažmá a nový tým. Nabízí se, zda preferuješ zůstat na domácí scéně nebo míříš do zahraničí?
Momentálně bych rád zkusil cokoliv, v čem uvidím potenciál do budoucna, ať je to EU nebo CZ/SK team.

A z domácí scény? Zkoušel jsi už nějaký tryout u domácích celků, které pravděpodobně budou hledat angažmá? Často se říká, že člověk dvakrát nemá vstoupit do stejné řeky, ale kdyby byla nabídka z minulých působišť?
Jak říkám pokud uvidím potenciál půjdu kamkoliv klidně 3x já jsem byl jak se Sampi tak s eSubou jako organizací spokojen. Pro mě jde o hráče ne o organizaci. 
 
Když budu konkrétní… Spoustu lidí například napadá eSuba, kde jsi už byl na trial, ale zřejmě bude hledat tentokrát primární AWP. Není to možnost?
V eSubě jsem si uvědomil, že jako riffle jsem totálně průměrný hráč a na to abych se posunul na úroveň dobrých riffle hráčů aspoň u nás bylo by potřeba opravdu měsíců možná let tvrdé práce a ani tak by to nebylo jisté. S AWP si věřím a vím, že tam mám svůj potenciál, proto radši zůstanu u AWP, než abych šel do něčeho, v čem sám potenciál nevidím.
 
Stejně tak se možná budou po AWP hráči dívat / už dívají další celky jako Sampi, ENTERPRISE, Dynamo Eclot…
Jak říkám budu rád za jakoukoliv nabídku od těchto celků. Zatím to, ale vypadá tak, že není zájem ze strany organizací nebo hráčů.
 
Často se okolo tvého jména, zejména v minulosti, objevovaly různé zprávy o “toxicitě” nebo nepohodové atmosféře? Je tohle něco, na čem jsi sám v sobě pracoval?
Tak to se zase vracíme několik let zpět. V Sampi bych o tomto určitě nemluvil a v eSubě bych o sobě rozhodně netvrdil, že bych byl toxic nebo tak jen prostě si ten team semnou vůbec nesedl navíc já sám si nemyslím, že bych tomu týmu jako riffle něco nového přinesl nebo jim nějak extra pomohl, takže tam naprosto chápu jak to dopadlo s tím že hned na prvním talku po sezoně bylo s esubou domluvené že pokud já sám v tom neuvidím potenciál nechají mě zadarmo jít a tak se i stalo. Byl to jen pokus na kterém se obě strany bez problémů domluvili nevyšlo to a já musím říct že esuba dodržela co řekla. Já jsem jim za to moc vděčný že vše bylo tak bezproblémové z jejich strany.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.