CS:GO

Manažer ENTERPRISE: Tým je složený v podstatě od nuly, očekáváme ještě vzestup

Manažer ENTERPRISE: Tým je složený v podstatě od nuly, očekáváme ještě vzestup
20. 3. 2023
  |  

V rozhovoru pro Sazka Esport mluví manažer ENTERPRISE Tomáš "Thomas" Kasper o angažování nové sestavy, aktuálních výsledcích i ambicích. Stejně tak jsme se dozvěděli, zda do sestavy přijde nový trenér nebo zda mají všechno v rukou hráči.

Tomáši, byli jste v ENTERPRISE v přestupovém období jedni z nejaktivnějších a obměnili jste prakticky celý CS:GO roster, jak zpětně vnímáte váš výběr sestavy?
Je to tak, věděli jsme, že sestava určitě nezůstane v té loňské podobě, a jak se udělalo jasno v přestupech apod., rozhodli jsme se pro čistě domácí variantu. Hráče jsme vytipované měli, takže samotná stavba týmu moc dlouho nezabrala.

Na lavičce by stále oficiálně měl zůstávat h4rn a Blytz, přesto se už účastnili některých zápasů mezinárodních mixů. Je šance, že by se vrátili do sestavy? Případně jedná se o jejich prodeji?
Blytz i h4rn jsou stále pod smlouvou na lavičce, ale jak naznačujete v otázce, probíhají okolo nich určitá jednání. Šance na jejich návrat do sestavy je minimální.

Jsou aktuální výsledky dostatečnými? A je zde potenciál, že dojde ještě k většímu vzestupu s postupem času?
Je třeba tady připomenout, že ten tým je složený v podstatě od nuly, nezanechali jsme žádný core, igl nebo hvězdu okolo které by se tým postavil (system mi doufám odpustí). Musí si zvyknout jak na sebe, tak na nový styl, který si vytvoří. Nečekali jsme tedy, že oznámíme sestavu, která plynule naváže na sestavu loňskou, spíš sestavu s co největším latentním potenciálem, který bude postupně naplňovat. Abych odpověděl na otázku. V tuhle chvíli jsou výsledky dostačující, ale očekáváme určitě ještě vzestup.

V CCT Central Europe Series 5 Closed Qualifier to nevyšlo, přesto jste se kvalifikovali do Elisa Invitational Spring 2023 Contenders. Jaká jsou očekávání při vstupu do evropských turnajů? Posun v HLTV žebříčku? Zisk zkušeností a sehrání sestavy?
Kvalifikace do CCT nevyšla, ale za propadák bych to neoznačil. Skupina byla poměrně těžká, celkově v té kvalifikaci bylo dost týmů, které bychom ještě minulou sezonu viděli přímo v těch swiss formátech. V tuto chvíli pro nás mají největší hodnotu zkušenosti, získat to zápasové tempo apod. to vám čistě tréninkové zápasy nedají. Pokud je tým kvalitní, tak ten posun v žebříčku přijde v podstatě jako vedlejší produkt.

Pojďme na domácí scénu. S jakými ambicemi jdete se CS:GO sestavou další víkend do základní skupiny Tipsport CS:GO Praha I.?
Rozhodně s ambicí postoupit do offline playoff.

Připouštíte si možnost, že by se nemuselo podařit postoupit na offline turnaj? Co by to eventuálně znamenalo pro budoucnost sestavy?
Ta možnost je tu vždy. Z paměti ani nevím, jestli tu byla chvíle, kdy byla naše scéna takhle vyrovnaná. Konec ve skupině by byl určitě neúspěch, ale vliv na budoucnost sestavy se jen z toho usoudit nedá.

Případně jaké ambice máte během aktuální sezóny do léta?
Jak už jsem trochu avizoval v předchozí otázce. Není to jen o tom si stanovit pevné cíle, je tam vždy více faktorů, které je potřeba zohlednit v nějakém vyhodnocování. Pro nás je na nadcházející období spíš důležitý progress, aby měl celkový projev týmu vzestupnou tendenci. 

A na podzim? Chtěli byste opět bojovat o tituly na domácí scéně, zejména pak o vítězství na MČR?
Při vyvrcholení sezóny určitě počítáme s bojem o nejvyšší příčky.

K CS:GO sestavě nebyl představen žádný trenér, pracuje se na angažmá nějakého? Anebo mají zkušení hráči absolutní důvěru?
V tento moment mají důvěru hráči v čele s leckrem. Do budoucna ale angažování trenéra nevylučuji.

Jak jste zatím spokojeni v organizaci ENTERPRISE s výkony a výsledky dalších sekcí? Například se dařilo v poslední době Valorant týmu.
FIFA sekce má teď ty soutěže před sebou. Online i offline vyvrcholení MČR sezóny a playoff e:LIGY. Valorant sekce udělala za poslední rok obrovský progress. Od souboje o udržení až po druhé místo v prvním splitu. Snad výkony udrží v druhém splitu, rozehrané to mají slušně.

A neplánujete rozšíření sekcí o nějakou další? 
Aktivně rozšíření neplánujeme/nevyhledáváme. Ale je to samozřejmě o příležitostech. V esportu člověk nikdy neví.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.