CS:GO

Máma od ZEDKA: Původně jsme to brali jako koníček. Teď jej podporujeme tak, jak to jen jde

Máma od ZEDKA: Původně jsme to brali jako koníček. Teď jej podporujeme tak, jak to jen jde
2. 3. 2022
  |  

Jindřich "ZEDKO" Chyba je velkou osobou na domácí CS:GO scéně. V rozhovoru pro Sazka Esport mluvil o kariéře, sezoně 2022 i rodině. Jak ale právě ta vnímá jeho působení na domácí scéně? Vyzpovídali jsme jeho maminku.

V rozhovoru pro Sazka Esport ZEDKO vyprávěl také o rodině a volném čase. Jak ale vnímá jeho kariéru jeho nejbližší okolí? Vyzpovídali jsme také jeho maminku, která prozradila, jak vypadaly začátky kariéry dnes vynikajícího hráče, vyprávěla o vnímání kariéry a také tom, jak se změnil pohled na věc.

„Moje první vzpomínka je asi, když mu byly 3 roky. Kdy jsem ho hledala, nevěděla jsem, kde je, přijdu do pokojíku, on u počítače a sám si najel do hry. Protože to znal, hrávali to kluci, starší synové. Tím to vlastně začalo, chtěl první počítač a začal hrát,“ vyprávěla o začátcích Jindřicha "ZEDKO" Chyby s počítačem jeho maminka v rozhovoru pro Sazka Esport. 

První turnaje, víkendy plné hraní a návraty z medailí. Změnilo se to vnímání? Brali jste to stálo jako koníček?
„Ano, stále jsme to brali jen jako koníček.“

A nyní, když to Jindra už nemá jen jako koníček, ale full-time zaměstnání?
„Teď ho podporujeme, jak jen to jde. Když můžu, tak jsem pokaždé u počítače a snažím se sledovat všechny zápasy. Jinak dobrý všechno.“ (úsměv)

Vy jste určitě už byla na nějakém zápase přímo…
„No to jsem právě nebyla a je mi to vyčítáno. Ale bohužel to vždycky nevychází.“

„Tak snad to vyjde letos,“ konstatoval moderátor rozhovoru Ondřej "Lelek" Kvarda a poděkoval ve videu Jindrově mamince za rozhovor. Pasáž rozhovoru s ZEDKOvou maminkou najdete v čase 8:13.



Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport