CS:GO

Majitel eEriness Vinař: Milionářských týmů je tu dost

Majitel eEriness Vinař: Milionářských týmů je tu dost
7. 2. 2022
  |  

V minulém týdnu eEriness představili rebrand své značky. Nový kabátek nenechal scénu chladnou a hned několik lidí na sociálních sítích diskutovalo tuto čerstvou podobu téměř šestnáctileté stálice tuzemského gamingu. Blíže se k samotné události vyjádřil i majitel organizace eEriness Michal Vinař.

Co vás motivovalo k rebrandu?
Náš tým tu bude brzy 16 let, přičemž svou současnou grafickou podobu má již poměrně delší dobu. Dlouho jsme trochu stagnovali, proto jsme se zaobírali myšlenkou celkového oživení našeho týmu a vytvoření nového příběhu, se kterým by se mohla komunita ztotožnit. Jako první nápad přišla změna loga. Dali jsme hlavy dohromady a výsledek je tady.

Stojí za novým logem nějaká myšlenka?

Spousta organizací již prošla nějakou grafickou obměnou, my však nikoliv. Pro naši změnu jsme zvolili cestu zjednodušení loga, avšak zachování jeho rysů, na které jsou naši hráči, partneři a samozřejmě fanoušci zvyklí. Z loga by měla vyzařovat určitá tajemnost. Nám se logo líbí, snad se bude líbit i vám.

Bude organizace ruku v ruce se změnou kabátku směřovat nějakým jiným směrem?
Ano, novinek bude postupně více. Nebudeme si však hrát na něco, co nejsme a zřejmě ani nebudeme. Milionářských týmů je tu dost. Víme, co si můžeme dovolit. Chceme dát prostor novým tvářím, novým šancím, se kterými se komunita bude moci ztotožnit, bude je sledovat v jejich vývoji a bude jim postupně fandit. Dalo by se říci, že začínáme trochu od začátku.
Jak dlouho se nápad na rebrand rodil?
Dalo by se říci, že prvotní myšlenky přišly v minulém roce, kdy jsme oslavili krásných 15 let na scéně. Vše však vygradovalo až nyní. Změna loga je jen začátek, následovat budou nové dresy a dostat by se mělo i na fanouškovskou základnu, ale k té až později. Potřebujeme si teprve nějaký pořádný ultras kotel vytvořit. Změnou však neprojde jen grafická podoba týmu, ale budeme se snažit být i více vidět nejen po hráčské stránce. Snad se to povede.

Jaké je aktuální rozložen sekcí pro sezonu 2022, na co se fanoušci mohou těšit?
Aktuálně máme jen dvě herní sekce – Hearthstone a Counter Strike. Zatím neuvažujeme o dalším rozšíření, ačkoliv různých nabídek je opravdu dost. Nicméně jsme realisté, chceme jen to, čemu se můžeme věnovat na sto procent.

Jaká je aktuální situace s CS:GO sestavou? Některá jednání prý nevyšla podle plánu a jako hlavní roster je ten z loňské akademie.
Ano, rozhodli jsme se kompletně přesunout naši akademii do pozice hlavní sekce. Je to možná velká odvaha, na druhou stranu pro hráče velká šance a pro celou organizaci zcela nová kapitola nového příběhu. Neděláme si iluze, že nová sestava bude automaticky porážet přední týmy, to vůbec ne, věříme však, že postupným tréninkem a pílí se časem vytvoří sestava, která bude opět černým koněm turnajů a svůj skalp nebude dávat zadarmo, protože napínavé zápasy jsou to, co komunita má ráda a my samozřejmě také.

O změně loga a nové sestavě se můžete dočíst v odkazovaném článku.

Zdroj úvodní fotografie: eEriness

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského CS:GO komentátora a redaktora.