League of Legends

Vítězem Hitpoint Masters se stávají Entropiq! Ve finálové sérii porazili eSubu 3:2

Vítězem Hitpoint Masters se stávají Entropiq! Ve finálové sérii porazili eSubu 3:2
31. 3. 2023
  |  

Velký Špalíček poznal vítěze jarního splitu Mastercard Hitpoint Masters! Stali se jím hráči Entropiq, kteří porazili ve finále eSubu 3:2.

Svitavy Velký Špalíček hype! Česká LoL liga Mastercard Hitpoint Masters se netradičně přesunula do Brna, aby odehrála finále jarního splitu 2023. Tam postoupily nejlepší lokální týmy, tedy Entropiq a eSuba. Druhý jmenovaný titul obhajuje, když loni v létě dokázal senzačně porazit do té doby dominantního nováčka.

Oba celky od té doby pozměnily své rostery, ve kterých přišel focus na zahraniční hráče. Entropiq aktuálním splitem proletává celkem jednoduše, v prvním duelu play-off smetl eSubu 3:0. Ta poté měla namále s Dynamo Eclot a jen tak tak zvládla nakonec do finálového dne postoupit.

Sledujte s námi průběh série!

Entropiq - eSuba 3:2

1. zápas: Entropiq
První duel série jde jasně za týmem Entropiq, který vstupuje do finále stompem. Od začátku určovali jejich hráči tempo a zejména Khantos předvedl na Xayah masterclass, když získal 11/0/10. eSuba musí přidat, pokud chce sérii zvrátit.

2. zápas: eSuba
Ve druhé hře se výrazně lépe dařilo eSubě, která podchytila early game na bot lane, dokázala výhodu rozšířit napříč ostatními pozicemi a s postupem času tým přebral otěže hry. Warszi navíc pod vlastní věží vytrikoval frustrované soupeře a eSuba mohla jít ve 20. minutě pro Baron Nashor. Do 30. minuty bylo hotovo a eSuba srovnala sérii na 1:1.

3. zápas: eSuba
Entropiq se nedokázali pořádně nadechnout ani ve 3. hře. eSuba dokázala velmi dobrou kompozicí zvládnout klíčové teamfights a pushem ukončila naději Entropiq ve 3. hře.

4. zápas: Entropiq
Ve 4. hře se podařilo Entropiq zvednout. Kvalitní hra favorizované sestavy po 28 minutách vyrovnala sérii na 2:2 díky skvěle zvládnuté týmové kompozici.

5. zápas: Entropiq
Poslední mapu zvládli lépe hráči Entropiq, kteří si po celou dobu tvořili nad svým soupeřem náskok v goldech, přestože první dva draky získala eSuba. Entropiq si touto výhrou zajistili vítězství v celém Mastercard Hitpoint Masters.



Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport