League of Legends

Legendární sestava eSuby v Dynamu, Modrá krev restartuje s talenty

Legendární sestava eSuby v Dynamu, Modrá krev restartuje s talenty
27. 5. 2024
  |  

Před zítřejším startem nejvyšší české lolesportové ligy týmy odhalují sestavy. Historicky nejúspěšnější organizace eSuba po katastrofálním jarním splitu začíná znovu s talentovanými odchovanci, Dynamo Eclot pak podepsalo sestavu, která jako poslední dokázala ve finále porazit kralující Entropiq.

Snížená výsledková očekávání a intenzivnější tréninkový proces, to stojí v oficiálním prohlášení eSuby, která volí naprosto odlišnou cestu, než na jakou jsme byli v posledních letech zvyklí. Jediným zahraničním hráčem v sestavě bude portugalský jungler Lulas, díky němuž tým ponechá anglickou komunikaci, jako nástroj k přípravě hráčů na budoucí zahraniční angažmá.

V týmu budou totiž figurovat čtyři čeští hráči, kteří už si v minulých letech eSubou prošli jako hráči akademie, nebo jako náhradníci hlavního týmu. Toplaner EdbyK se vrací z Glore, support Sw3ry z Itálie, marksman Esko z OGC a midlaner Koubee byl povýšen z pozice midlane náhradníka. Tým může být černým koněm ligy, titul se od něj ale automaticky rozhodně neočekává.

Sestava eSuby pro letní split 2024 | Zdroj: eSuba

Vysoká očekávání může mít spíše pardubické Dynamo Eclot. Pokud jsme začali eSubou, musíme na ni navázat i u nové sestavy DNE. Mimo midlanera Stanika ji totiž tvoří poslední přemožitelé Entropiqu v barvách Modré krve ze Svitav v létě 2022. Welcom, Jejky, Dany a Vasked se znovu potkávají v jednom týmu, o kterém netušíme, jak bude vypadat v základní sezóně.

Víme ale, že pokud se celek probojuje do Svitav, může to jako před dvěma roky klidně celé vyhrát. Záleží, jak ke čtveřici ostřílených ikon zapadne Stanik a jak se podaří nastavit proces, který je u legend typu Jejkyho a Vaskeda specifičtější, než u méně zkušených hráčů. Očekávání jsou každopádně od týmu obrovská, stejně jako natěšení domácích diváků

Jak se bude dařit novému programu eSuby a legendám v dresu Dynama sledujte od 3.6. na Twitchi Hitpointu!


Zdroj úvodní fotografie: Dynamo Eclot

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč