CS:GO

Leckrův odchod jsem nebral nejlíp. Vyzkoušeli jsme mnoho hráčů, dodává ke změnám MoriiSko

Leckrův odchod jsem nebral nejlíp. Vyzkoušeli jsme mnoho hráčů, dodává ke změnám MoriiSko
6. 2. 2023
  |  

Sazka Esport exkluzivně na akci ke 3. výročí organizace Entropiq vyzpovídal Josefa "MoriiSko" Maurence. Hráč prozradil, jak bral odchod leckra z týmu, ale i to, jak náročné bylo vybrat aktuální soupisku. Kam s ní na domácí scéně míří?

Jak hodnotíš sezónu 2022, která asi pro vás nebyla úplně úspěšnou?
Tak nebyla úspěšnější, ale zase nedalo se nic moc čekat, když jsme měnili hodně času sestavu. Vlastně jsme ji měnili asi dvakrát nebo třikrát sestavu za celý ten rok, takže jsme neměli úplně šanci se nějak připravit a hrát konzistentní hru.
 
A přesto, kdyby si měl vypíchnout ten nejpozitivnější moment?
Asi právě FOR GAMES, kde jsme na finále Sazka eLEAGUE skončili 4. To bylo asi nejvíc a i jsme si hodně užívali.
 
Zároveň pak v zimě došlo ke změnám, kdy leckrovi skončil kontrakt a tým opustil. Jak jsi to vnímal ty, protože jsi s ním taky strávil v tom týmu nějakou dobu. Tak co to pro tebe znamenal odchod Michala, ať už po lidské nebo týmové stránce?
Já jsem úplně nevěděl, jak je domluvený s týmem, ale když jsem se dozvěděl, že nepokračuje, nebral jsem to úplně nejlépe. Chvíli jsem byl nesvůj. Přeci jen jsme byli spolu s Míšou spolu v týmu skoro 2 roky, odloučení trošku zabolí.
 
Nový rok a nové výzvy. Můžeš přiblížit to, jak se skládal vlastně ten rostr, který byl představený ve Vodafone PLAYzone aréně na 3. narozeninách Entropiq. V týmu jsou teď opět zahraniční hráči i trenér, tak můžeš přiblížit trochu, jak k tomu vůbec došlo?
Zkoušeli jsme hodně hráčů docela dlouhou dobu. Vlastně to bylo dost vyčerpávající, ale s klukama, co jsme momentálně, jsme si sedli po lidské stránce. Myslím, že to je nejdůležitější.
 
Poprvé budeš hrát v týmu, kde je ve hře zahraniční IGL. Myslíš si, že to bude nějaká významná změna, nebo ta komunikace už stejně byla a je tak napůl anglická, takže to nebude takový problém?
Já myslím, že to bude příjemná změna. Ale uvidíme, jaké to bude.
 
A co vás nyní čeká? Je v plánu nějaký bootcamp nebo co chystáte na další dny a týdny?
Koncem února nás čeká jeden bootcamp.
 
Hlavní cíl na začátek roku je rozhýbat se v ESEA, zahrát si oficiály, abyste přidali i k pracc zápasům něco “ostrého”?
Tak jasný, že oficiální zápasy budou teďka klíčové, abychom věděli, jak se posouvat dál, takže se na ně těším.
 
Zároveň bych se v jedné ze závěrečných otázek rád zeptal ještě na roster. Tím, že do týmu přichází, dá se říct polská legenda, tak jak to vnímáš osobně pro sebe i pro svoji kariéru, že můžeš si zahrát s takovým kvalitním borcem?
Na snatchieho se těším, je to hrozně v pohodě týpek mimo hru i ve hře. Hodně pomáhá lidem a snaží se hypovat, takže se moc těším na spolupráci s ním.
 
A úplně nakonec. Jaký je tvůj, ať již osobní nebo s tím spojen týmový cíl na dalšího půl roku?
Nejlíp dostat se do TOP 3 CZ/SK.

Zdroj úvodní fotografie: Entropiq 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.