CS:GO

Kvalifikační cyklus na Tipsport MČR 2023 pokračuje. Kdo uspěje v prvních kvalifikacích?

Kvalifikační cyklus na Tipsport MČR 2023 pokračuje. Kdo uspěje v prvních kvalifikacích?
1. 9. 2023
  |  

Už tento víkend tuzemské Counter-Strike sekce naznačí, které budou bojovat o klíčové body v boji o letošní vrchol sezony, který tradičně proběhne v listopadu na MČR v rámci festivalu LIFE!, ještě předtím bude ovšem netradičně probíhat skupinová fáze z Vodafone PLAYzone Areny. První dvě otevřené kvalifikace na Tipsport Praha II 2023, což bude poslední zastávka kvalifikačního cyklu, se odehrají po jedné v sobotu a neděli tento víkend, další dvě následují o týden později.

Prakticky jistou účast na vrcholné akci tuzemského Counter-Strike roku mají díky nahraným bodům celky SINNERS Esports, Sampi a Dynamo Eclot (s největší pravděpodobností díky novému angažmá také Cryptova). Jejich účast by mohlo ohrozit už snad jen rozpuštění sestav a nepokračování v jejich podpoře. Dalšími, kteří budou o akci jistojistě bojovat jsou celky ENTERPRISE, Team UNiTY a velký otazník zůstává nad organizací Entropiq. 

Před otevřené kvalifikace do klíčového turnaje Tipsport Praha II 2023 budou chtít postoupit naopak celky jako BRUTE, Andromeda, SINNERS Academy a další, kteří nemají jistotu účasti (díky nahraným bodům) v closed kvalifikaci a zároveň budou chtít na bodový zisk dosáhnout.

Kvalifikace naleznete zde.

Harmonogram Tipsport Praha II 2023

  • Otevřené kvalifikace

  • Uzavřená kvalifikace (STREAM): 22. až 24. 9.

  • Main event skupiny (STREAM): 2. až 4. 10. 

  • AN finále (STREAM + před diváky): 13. až 15. 10.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.