CS:GO

Kruh CS:GO se uzavírá, pražské skupiny budou poslední částí turnaje v tomto titulu

Kruh CS:GO se uzavírá, pražské skupiny budou poslední částí turnaje v tomto titulu
3. 10. 2023
  |  

Osmička nejlepších celků CZ/SK scény si to v nejbližších dnech rozdá o postup na LAN finále Tipsport CS:GO Praha 2. Právě přídomek CS:GO se ve skupinové části zastávky objeví naposledy, samotné LAN finále by se mělo dle slov vedoucího projektu MČR Pavla Kristiána odehrát již v CS2. Povede se navázat Dynamu Eclot na slovenský mistrovský titul i zpátky v Česku?

Po více než týdenní odmlce se na scénu vrací turnaj Tipsport CS:GO Praha se svou základní částí. Zatímco týmy SINNERS, Dynamo Eclot, Cryptova a Sampi dostali pozvánku přímo mezi nejlepší osmičku, celky ENTERPRISE, UNiTY, Entropiq a Sampi NEXT se na výsluní museli probojovat přes uzavřenou kvalifikaci. Teď je ale konkurence pro druhou čtveřici týmů daleko větší.

SKUPINA A

Úterními BO1 duely odstartuje Skupina A dějství základní části turnaje. V prvním zápase na sebe narazí SINNERS a Sampi NEXT. Liberečtí hříšníci odjížděli po třetím místu z MSR nespokojení, soupeř, kterému za vyřazení SINNERS AC mají co vracet, by ale měl být největším outsiderem skupiny. Nová sestava Sampi NEXT v uzavřené kvalifikaci sice předváděla hezké výsledky, hříšníci však jednoznačně prahnou po potvrzení role favorita.

Hlavní sestava Sampi se ve skupině A ukáže také a stejně jako SINNERS, tak i Sampi mají co napravovat. Z Nitry sestava pod vedením trenéra bfulla odjížděla mezi prvními, když padla v Lower Bracketu 0:2 s UNiTY. Společným jmenovatelem jsou UNiTY i pro ENTERPRISE, kteří proti sestavě někdejší eSuby padli také. I proto lze prohlásit, že aktuální forma těchto celků není zrovna nejlepší, do BO1 ale budou v roli favorita vstupovat Sampi.

Na programu dne jsou pak i BO3 série, nejprve se divákům představí poražené týmy, pak výherci úvodních duelů.

SKUPINA B

Druhá čtverka se v turnaji představí až ve středečních zápasech. Na steč nejprve půjde celek Entropiq, který vyzve čerstvé obhájce titulu z MSR, tedy Dynamo Eclot. Rudé blesky se v Nitře představili hrou, která čítala větší čestnost chyb, individuální záře NEOFRAGa a dalších ale na zisk nejcennějšího kovu stačila. I proto budou favoritem nejen proti Entropiqu, ale i v celé skupině. 

Chybět nebude ani souboj mezi Cryptovou a UNiTY. Právě za ostravskou organizaci by se měl představit i legendární Slovák GuardiaN, stačit na roli favorita to přesto proti UNiTY stačit nebude. Vicemistr Slovenska v Agrokomplexu Nitra zanechal za svým výkonem výraznou stopu a parta kolem luka si znovu během podzimního období připomíná své kvality posledních let.

Stejně jako ve skupině A, tak i ve skupině B se po konci BO1 sérií celky představí v rozhodujících BO3. Ty rozhodnou o druhém končícím celku v turnaji a druhém přímém postupujícím.

Zápasy obou skupin i čtvrteční decidery je možno sledovat na oficiálním streamu, součástí vysílání skupin již bude i analytické studio pod taktovkou Kanyho s analytiky Wangem a zur1sem.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @mcrpc.cz 

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.