League of Legends

Krakeer se vrací do LFL, opět se v týmu potká s Tynxem

Krakeer se vrací do LFL, opět se v týmu potká s Tynxem
7. 11. 2023
  |  

Český kouč David Bruk alias Krakeer by měl opět zamířit do nejlepší evropské regionální ligy. Ve francouzské LFL se znovu setká s junglerem, kterého tento rok vedl v eSubě.

Krakeer v LFL strávil rok 2022 na pozici asistenta trenéra v Mirage Elyandra, tým se mu podařilo zachránit v nejvyšší soutěži, pak ale organizace z ekonomických důvodů ukončila provoz. Krakeer se následně vrátil do eSuby, se kterou postoupil do EMEA Masters.

Do ní přivedl jednoho z nejlepších hráčů, který kdy v české lize nastoupil, dánského junglera Tynxe. Ten byl tím klíčovým prvkem, který vrátil eSubu mezi ERL špičku. Nyní je oba čeká další společná štace, tentokrát v týmu nováčka LFL, Team Du Sud.

Krakeer přestupuje do Team Du Sud | Zdroj: Alejandro Gomis
TDS zažívá raketový start ve francouzském lolesport ekosystému, vyhrál oba dva splity druhé ligy, dostal se rovnou přes kvalifikační turnaj do první, když cestou vyřadil i IZI Dream se slovenským topařem Kiem a zahrál si finále francouzského poháru, ve kterém podlehl GO.

Nyní organizace věří, že českým asistentem trenéra a dánským junglerem jen posílí a už v první sezóně LFL dosáhne minimálně na playoff. Příběh by to byl skvělý, tým získává stále více fanoušků a nyní se můžeme připojit i my, fanoušci CZ/SK lolka a našich zástupců.


Zdroj úvodní fotografie: eSuba

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč