CS:GO

Konec spekulacím, Dynamo Eclot podepsalo AWP hráče

Konec spekulacím, Dynamo Eclot podepsalo AWP hráče
8. 2. 2023
  |  

Dlouho očekávaná zpráva z tábora Dynama Eclot ukončuje všechny spekulace! Novým AWP hráčem pardubické organizace se stává izraelský Guy "anarkez" Trachtman.

Den poté, co pardubická organizace ohlásila příchod nového asistenta trenéra v podobě Pavla "replay" Vaňka, přichází také zpráva o podpisu nového AWP hráče. Tím se stává třiadvacetiletý izraelec Guy "anarkez" Trachtman.

Anarkez nastupoval v sestavě DNE již od začátku letošního roku jako stand-in. Poté, co se Ecloti rozhodli nepokračovat nadále s Lukášem "capseN" Koláčným, jiného AWP hráče neměli. Párkrát jsme mohli na serveru zaznamenat také Martina "Happyy" Čepka, který je hlavním AWP hráčem pardubické akademie.

Nový přírůstek do týmu strávil velkou část minulého roku v týmu Finest, v němž nastupoval od července 2021 až do srpna 2022. V barvách izraelské organizace se mu podařilo společně se třemi Švédy a jedním Estoncem prokousat až na devatenácté místo hltv žebříčku, což je jeho osobní maximum. Od srpna 2022 byl anarkez bez angažmá, ač nastupoval na několika turnajích jako stand-in. Na podzim loňského roku ho fanoušci mohli například sledovat jako záskok ruské sestavy Entropiq, s níž vyhrál CCT North Europe Series 1. Za Entropiq odehrál také celou 42 sezónu ESL Challenger League, v níž skončili na děleném 5-6. místě.

Sám anarkez komentuje svůj příchod do Dynama se slovy:“Během posledního půl roku jsem měl několik dalších nabídek z Tier 2-3 scény, ale nevyšlo to kvůli spoustě věcí v zákulisí a já se chtěl vrátit do týmu a najít nový domov, takže jsem opravdu rád, že jsem konečně dostal šanci hrát.”  

Kromě příchodu okomentoval také cíle, které si s týmem do dalších měsíců dává: “Máme dobré individuality a myslím si, že můžeme porazit jakýkoliv tým. Ale samozřejmě potřebujeme čas a zapracovat na týmové hře. Pro mě je vždy cílem RMR & Major, ale vím, že je to nový projekt a bude těžké kvalifikovat se na RMR, které se hraje za pár dní. Celkově je cílem pro příštích několik měsíců TOP 30 HLTV. Věřím, že máme velkou šanci toho dosáhnout.” 

Proč se v Dynamu rozhodli angažovat právě zahraniční AWP komentuje business development manažer Ondrej Bobula: “Výběr v rámci naší scény není zrovna pestrý, co se týče hotových hráčů, a navíc je většina z nich pod smlouvou. V rámci mládeže zatím není dostatečná struktura pro práci a rozvoj talentů, ale aktivně na tom pracujeme.” 

“Během poslední sezóny se nám podařilo udělat velký pokrok a získat spoustu zkušeností. V roce 2022 jsme odehráli 284 map, což byla šílená jízda a věřím, že jsme tím hodně získali. Abychom navázali na tento progres, rozšířili jsme nejen trenérskou strukturu a štáb o Pavla “replay” Vaňka, ale rozhodli jsme se také udělat změnu na AWP spotu. V Anarkezovi vidíme silného a odhodlaného hráče, který má potřebné atributy a zkušenosti, aby pomohl týmu dosáhnout ještě lepších výsledků a dostat ho do TOP 30 HLTV,” dodává Bobula.

CEO organizace Martin Novotný také na svém twitteru prozradil, že DNE měli zájem i o Davida "forsyy" Bílého z řad SINNERS. S hříšníky se však nakonec nedohodli a volba tak padla na anarkeze.

Sestava Dynama Eclot

  • Filip "K1-FiDa" Dvořák
  • Martin "Dytor" Handl
  • Vít "nbqq" Pohlot
  • Vojtěch "Valencio" Mydlář
  • Guy "anarkez" Trachtman

První utkání, v němž budeme moci sledovat anarkeze jako plnohodnotného hráče Dynama Eclot, se uskuteční již ve čtvrtek 9.2. od 11:00, kdy hráči DNE vyzvou celek Copenhagen Flames v rámci prvního kola swiss skupiny Elisa Invitational Winter 2023.

Zdroj úvodní fotografie: Tisková zpráva Dynama Eclot

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.